Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Naša stranka podelila stotinu dečjih paketića

Naša stranka podelila stotinu dečjih paketića

VUKOVAR 27.01.2014 - U podršci projektu udruženja Čuvara srpskog identiteta i običaja (ČSIO) iz Borova, Naša stranka je sa dodatnih 100 paketića učestvovala u organizaciji podele ukupno 600 paketića deci deklamatorima u 14 parohija Srpske pravoslavne crkve u regiji i dečijeg obdaništa "Vukovar 2".

 

Podela 170 paketića deci iz dečijeg obdaništa “Vukovar 2” u prisustvu njihovih roditelja upriličena je dan uoči Svetog Save u Ružičkinoj kući u Vukovaru, posle svečanog programa dečijeg hora.

Donator ovog projekta je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA d.o.o iz Beograda. U ime ove respektabilne firme svečanoj manifestaciji prisustvovali su Nikola Erić i PR, popularni novinar, voditelj jutarnjeg programa TV Pink, Srđan Predojević koji se, pred oko 300 gostiju, roditelja i dece, obratio pozdravnim rečima kratko i efektno, što je izazvalo buran aplauz, naročito onih koji su popularnog voditelja i prepoznali.

- SMATSA će u saradnji sa Čuvarima srpskog identiteta i običaja i iduće godine povodom obeležavanja crkvene i školske slave Sv. Save podržati ovu akciju - rekao je Predojević.

Predsednik ČSIO Dragan Todić je napomenuo da će Udruženje i dalje imati nesmanjene aktivnosti i raditi u pravcu očuvanja srpskog identiteta i običaja srpske zajednice u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu.

- Postoji jaka i neizostavna potreba Srba na ovim prostorima da se ujedinimo, složimo i umnožimo - zaključio je Todić.

Voditelj programa, direktor dečjeg obdaništa "Vukovar 2" u Vukovaru Slavka Lončar, zahvalila se organizatoru i donatorima projekta uz posebnu zahvalnost potpredsedniku ČSIO Jovanu Ajdukoviću koji je svojim autoritetom pomogao da se ovogodišnja manifestacija digne na viši nivo time što je svečano obeležavanje Svetog Save održano prvi put van prostorija obdaništa.

Predstavnici donatora i brojni domaći gosti su potom prihvatili Todićev i Ajdukovićev poziv da prisustvuju svečanoj Svetosavskoj akademiji u Hrvatskom domu u Vukovaru u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, Eparhije osječkopoljske i baranjske.

Preostale paketiće, 430 komada, posle Svetosavskih liturgija na dan Sv. Save, dobila su deca koja su deklamovala kratke stihove u hramovima Pravoslavne crkve u Vukovaru, Borovu-naselju, Erdutu, Dalju, Osijeku, Petrovoj Slatini, Silašu, Dopsinu, Čepinu, Budimcima, Jagodnjaku, Trpinji, Boboti i Ostrovu.

U parohiji u Borovu-naselju protojerej stavrofor Slobodan Blažić se posle Svetosavske liturgije zahvalio donatorima i podsetio na postojeće probleme s kojima se srpski narod i crkva suočavaju.

- Zahvaljujemo se Jovanu Ajdukoviću koji je svojim poznanstvima u Srbiji omogućio da deca u našoj parohiji dobiju ovaj vredan poklon pažnje, ljubavi i mira - rekao je Blažić.

Ispred ČSIO Ljubomir Ajduković je u crkvenom hramu Prepodobne majke Paraskeve u Vukovaru istakao potrebu jedinstva srpskog naroda.

- Verujem da će naše udruženje Čuvara srpskog identiteta i običaja i ubuduće učestvovati u sličnim akcijama - zaključio je Ajduković pred više od stotinu vernika.

 

S.Jovičić

 

 

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas