Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Održan Festival „Prva harmonika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema“

Održan Festival „Prva harmonika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema“

Vukovar, 27.10.2013.

U organizaciji Udruženja „Čuvari srpskog indentiteta i srpskih običaja“ iz Borova, dana 27.10.2013.godine, u sportskoj dvorani u Borovu naselju pred više od 1.000 gledalaca, održan je 1. Festival harmonike, kulturna manifestacija mladih harmonikaša pod nazivom:

Prva harmonika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema“.

Po prvi put na ovim prostorima održana je kulturna manifestacija ovakvog tipa na kojoj je mladim harmonikašima pružena prilika da se predstave publici i takmiče pred tročlanim stručnim žirijem na čelu sa legendarnim harmonikašom Aleksandrom Todorovićem – Krnjevcom (Nada Stanić, prof. i Ratislav Blagojević, su preostala dva člana žirija), a sve učesnike je pratio renomirani orkestar Milana Jovanovića – Jabučanca.

Mladi harmonikaši su se takmičili u četiri kategorije i pobednici po kategorijama su sledeći:

- Dimitrije Vladić iz Podrinja, kategorija najmlađih do 12.godina

- Nikola Đuranović iz Borova, kategorija mlađih juniora

- Nikola Šujica iz Borova, kategorija juniora

- Novica Todić iz Osijeka, kategorija seniora

Gledaoci su sa oduševljenjem pozdravili zvezdu Grand produkcije, Milana Topalovića – Topalka i voditelja programa, poznatog novinara, Vanju Bulića.

 Ispred organizatora i u svoje lično ime, gledaocima se obratio predsednik Udruženja Dragan Todić, srdačno ih pozdravio i zahvalio se njihovim odazivu u tako velikom broju, te zaželeo mladim harmonikašima uspešno takmičenje uz želju da ova manifestacija preraste u tradicionalnu i da se 2014.godine održi 2. Festival harmonike u Vukovaru.

Pozdravio je Generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru g. Živorada Simića, a zatim i gradonačenika grada Vukovara g. Željka Sabu koji je imao razumevanje za održavanje ove manifestacije odobrivši organizatoru korištenje sportske dvorane i montažne bine bez naknade. Gradonačelnik se obratio učesnicima i gledaocima, zahvalio na pozivu da prisustvuje ovom Festivalu, te najavio da će Muzička škola u Vukovaru uskoro krenuti sa radom u novim prostorijama tako da će mladi talenti imati bolje i kvalitetnije uslove za rad. Grad će i nadalje podržavati ovu manifestaciju.

Predsednik Udruženja je posebno pozdravio i zahvalio se na prijateljskoj i bratskoj pomoći u organizaciji ovog Festivala Predsedniku opštine Stara Pazova i članu predsedništva Srpske napredne stranke, g. Đorđu Radinoviću koji je prilikom obraćanja mnogobrojnoj publici, između ostalog, preneo iskrene pozdrave predsednika SNS-a, g. Aleksandra Vučića, što je popraćeno gromoglasnim aplauzom.

Izaslanik župana Vukovarsko-sremske županije g. Jovan Ajduković obratio se učesnicima i gledaocima, sve ih srdačno pozdravio u ime župana g. Bože Galića i u svoje lično ime, te javno objavio da je županija VSŽ generalni pokrovitelj ovog Festivala harmonike, a zatim je isti svečano i otvorio.

Za napomenuti i pohvaliti je donator Rajko Lukić, vlasnik zlatare „Rim“, koji je najmlađem učesniku na Festivalu poklonio ručni sat, a UO „Sims“ iz Vukovara je također bio donator na način da je stručni žiri, orkestar i voditelja programa ugostio nakon završetka zvaničnog programa.

Organizator se zahvaljuje donatorima: Opština Borovo i Erdut, Compakt – putnička agencija, Šubašić d.o.o., PO „Agita“ - Borovo, SKD „Prosvjeta“ - Zagreb, „Legende“ d.o.o.,

Fist“ graf. radionica - Borovo, Stolarija „Obradović“ - Borovo, Komunalac – Vukovar.

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas