Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Predsednik Josipović primio delegeciju Naše stranke na Pantovčaku

Predsednik Josipović primio delegeciju Naše stranke na Pantovčaku

Zagreb, 14.05.2013.

Predsednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović u razgovoru sa delegacijom Naše stranke i Nove srpske stranke pozitivno ocenio razvojni program koji mu je zvanično uručen na Pantovčaku.

 Predlog pod nazivom "Strategija protiv denacionalizacije i asimilacije Srba u hrvatski etnikum" uručen je juče na Pantovčaku predsedniku Hrvatske dr. Ivi Josipoviću.

U 50-minutnom razgovoru delegacija koalicije u kojoj su bili predsednik NS-a i kandidat za načelnika opštine Borovo g. Jovan Ajduković, generalni sekretar NS-a i kandidat za zamenika župana Osječko-baranjske županije

g. Dragan Todić, potpredsednik NS-a i kandidat za gradonačelnika grada Vukovara g. Slavko Mirnić, član Glavnog odbora NS-a i kandidat za zamenika gradonačelnika grada Vukovara g. Ljubomir Ajduković, predsednik gradske organizacije NSS-a i kandidat za zamenika gradonačelnika grada Vukovara g. Milenko Živković i član Glavnog odbora NS-a Saša Jovičić, istakla je osnove pokretanja ovih predloga za ekonomski, socijalni i društveni razvoj Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije.

- Ljudi su definitivno za promene, ambijent u srpskoj zajednici se menja i mišljenja se kreiraju u skladu sa vremenom. Mi smo promoteri zdravog razuma i delujemo na relaciji povezivanja i poboljšanja odnosa Zagreba i Beograda - istakao je predsednik Ajduković.

On je dodao da posle lokalnih izbora 19. maja, i odlaska stare garniture predstavnika srpske nacionalne zajednice, trebalo bi da se pojave mnoga srpska preduzeća koja bi otvorila nova radna mesta na ovim prostorima.

- Pojavljujemo se kao transmisija za hrvatske firme koje žele i imaju mogućnosti da posluju na istočnom tržištu. Time želimo ponuditi nova rešenja - naglašava predsednik Ajduković.

On je insistirao da se sudbina svih nestalih lica pronađe i obelodani, zatim da se provede ugovor o sukcesiji, a napomenuo je i neophodnost pronalaska rešenja imovinsko-pravnih odnosa i povratak srpskih izbeglica u Hrvatsku.

- Da podsetim, i pre nego što je g. Tomislav Nikolić izabran za predsednika Srbije, mi kao stranka smo bili u stalnom kontaktu s rukovodstvom Srpske napredne stranke iz Beograda i radili na ovim predlozima - rekao je on.

PREDSEDNIK JOSIPOVIĆ IZRAZIO ŽELJU DA POSETI BOROVO

Hrvatski predsednik Josipović je u prisustvu svojih savetnika Saše Perkovića i Siniše Tatalovića odobrio predlog koalicije NS-a i NSS-a.

- Izravno se nadam u proširenje saradnje u vezi ovog predloga - istakao je predsednik Josipović.

On je naglasio da su mladi u Hrvatskoj dobili mirovine, a ne znaju kuda će i šta sa sobom, da to nije dobra poruka i osvrnuo se i na druge probleme hrvatskih građana.

- Finansiranje političkih stranaka nacionalnih manjina mora biti transparentno - rekao je on i upitao delegaciju kakve su prognoze za predstojeće lokalne izbore 19. maja.

Josipović je još napomenuo da je prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić ostavio vrlo dobar utisak u nedavnoj poseti Hrvatskoj, a da će se sigurno u Makedoniji, a možda uskoro i u Slovačkoj sresti sa predsednikom Srbije g. Tomislavom Nikolićem i predsednikom vlade

g. Ivicom Dačićem.

- Nadam se da ćemo ostati u kontaktu i očekujem da ću posle izbora posetiti Borovo - zaključuje naš predsednik.

On je izrazio zadovoljstvo posetom delegacije i zatražio pozivno pismo posle čega će uslediti i poseta Borovu.

SRBI U HRVATSKOJ GETOIZIRANI

Kandidat za prvog srpskog gradonačelnika grada Vukovara g. Slavko Mirnić opširno je analizairao predlog Strategije dostavljen predsedniku Josipoviću.

- Srbi su se našli u situaciji siromaštva, a čitav kraj se getoizirao - rekao je on.

Mirnić je istakao činjenicu da NS ne želi da bude nacionalna politička stranka već da deluje socijalno-ekonomski.

- Možemo da budemo centar ekonomskog povezivanja južne Mađarske, Vojvodine i Posavine u Bosni i Hercegovini, što je detaljno i opisano u predlogu. Nas ne interesuje nacija već sposobnost - istakao je Mirnić.

Učešće u razgovoru sa predsednikom Josipovićem uzeli su svi iz delegacije NS-a i NSS-a, a osnovni zaključak je da postoji, što je najbitnije, politička volja da dođu dugo očekivana bolja vremena za narod nastanjen u istočnom delu Hrvatske.

Saša Jovičić

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas