Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

PROMOTIVNI SKUP U RUŽIČKINOJ KUĆI

PROMOTIVNI SKUP U RUŽIČKINOJ KUĆI

Vukovar 16.05.2013

Uz punu biografiju, predstavljeni kandidati Naše stranke i Nove srpske stranke Slavko V. Mirnić, Jovan Ajduković, Svetislav Lađarević, Milenko Živković i Ljubomir Ajduković jednoglasno zauzeli stav da su srpskoj populaciji u Vukovaru neophodne promene koje će se i desiti.

Pred stotinjak članova i simpatizera koalicije NS-a i NSS-a u kući Lavoslava Ružičke u Vukovaru sinoć su predstavljeni kandidati i nosioci lista za Gradsko veće Vukovara i županijsku Skupštinu koji su izrazili optimizam u rešavanju krucijalnih problema stanovništva vukovarske regije.

Međutim, zbog prijašnjih odluka dosadašnjih predstavnika Srba u Hrvatskoj to neće biti ni malo lako.

- Milorad Pupovac je naneo veliku štetu svojim potpisom u Briselu da su Srbima u Hrvatskoj ispoštovana prava po evropskim konvencijama. To je izdajnički čin i ostavlja izuzetno teške posledice po srpski narod - istakao je nositelj liste za Skupštinu Vukovarsko-sremske županije, kandidat za načelnika opštine Borovo, predsednik NS-a Jovan Ajduković.

U svom izuzetno nadahnutom govoru, prekidan čestim aplauzima, Ajduković je podsetio da ne treba biti posebno inspirisan u obraćanju sopstvenom narodu.

- Mi smo uvek bili pristojni i ponosni, a to pokazujemo i na javnoj političkoj sceni. Mi smo promoteri razuma i Srbin u Hrvatskoj neće biti srećan ako je gladan, žedan i ima ćirilicu već ako ima posao - istakao je on.

Ajduković je podsetio na rezultate razgovora sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem na Pantovčaku i njegova podrška programu i projektima NS-a.

- Ranije smo imali podršku predsednika Srbije Tomislava Nikolića, prvog potpredsednika vlade Srbije Aleksandra Vučića, a juče smo dobili i podršku predsednika Hrvatske Ive Josipovića. E, to je onaj pečat koji smo čekali. To govori da smo stranka budućnosti, a politički protivnici pucaju od muke - naglasio je Ajduković.

Osvrćući se na kontakte Zagreba i Beograda Ajduković je rekao da će NS biti poluga u unapređivanju međususedskih odnosa dve države.

- Uz to bićemo i nukleus ujedinjenja svih srpskih političkih opcija u Hrvatskoj, a probleme nastale dugogodišnjim radom SDSS-a ćemo rešavati kroz legalne institucije Hrvatske ili, ako to bude neophodno, preko Brisela - rekao je on.

Kandidat za zamenika župana VSŽ Svetislav Lađarević podsetio je šta je sve susretao u posetama mnogim selima sa većinskim srpskim življem.

- Putno povezivanje među selima je otežano, mnoga nemaju dečje vrtiće, pravoslavne crkve su neobnovljene, mladi se iseljavaju - istakao je Lađarević.

On je rekao da je cilj koalicije da se spoje Karadžićevo i Markušica sa Pačetinom i Bobotom.

- Da se povežemo, jer smo oslonjeni jedni na druge - dodao je.

Govoreći o konkretnim planovima Lađarević je naglasio da će svim školarcima u selima obezbediti besplatnu kartu za prevoz do škola i nazad, ali i većinu neophodnih knjiga.

- Međutim, teška su vremena, koja mogu postati još teža. Zato smo se i okupili da ih prevaziđemo, a svojim iskustvom želim da tu veliku obavezu i dužnost uradim na najbolji mogući način. Najmanje što je prethodna garnitura srpskih predstavnika do sada uradila je da se zadrže mladi, a to može jedino otvaranjem novih radnih mesta - zaključio je Lađarević.

Kandidat za gradonačelnika Vukovara Slavko V. Mirnić prilično detaljno se predstavio svojim iskustvom i rezultatima rada iz neposredne prošlosti.

- Vidimo da smo u ogromnim problemima. Moja generacija nije se bojala da ide na posao, a danas oni koji ga imaju svakodnevno se boje otkaza - naglasio je Mirnić.

On je istakao da treba učiti od drugih i da to nije sramota.

- Gde je prevara?! U Hrvatskoj danas 2000 Jevreja ima veći uticaj nego 200.000 Srba. Problem je u siromaštvu i getoiziranom srpskom življu - rekao je Mirnić.

Govoreći o političkim protivnicima on je istakao da nemaju viziju niti stručne ljude, a da ih niko od zvaničnih vlasti u okruženju i ne podržava.

- Zato u društvu vlada problem zasićenosti od izbora i lažnih obećanja - rekao je on.

Prilično detaljno je preneo iskustva rada fabrike Borovo i nekadašnjeg Bate koji će se, kako je rekao, ovde i vratiti, zatim iskustva stečena u nekim evropskim zemljama i SAD-u gde je živio i radio nekoliko godina.

- Naši konkurenti misle da pričamo bajke. A to je zato jer uopšte ne razumeju naše projekte i svetska privredna kretanja - naglasio je Mirnić govoreći o preradi biljnog otpada u grejni materijal, proizvodnju bio-goriva i drugim ekonomskim temama.

- Naš program ekonomskog razvoja ove regije podržao je i zvanični Zagreb i Beograd, a strani investitori neće doći ako je sredina, kao što je to sada, bolesna zahvaljujući trenutnim liderima i političarima - zaključio je Mirnić.

Dalje, pragmatična rešenja za Vukovar postoje. Toga mišljenja je i kandidat za zamenika gradonačelnika Milenko Živković koji je ukratko predstavio i biografiju istaknutih vukovarskih Srba s kraja 19. veka uz propratne slajdove.

- Lokalni izbori su šansa da svi Srbi pročiste svoje dvorište i izaberu promene i bolju budućnost - istakao je Živković.

On je naglasio da je započela era nove politike Srba na ovim prostorima koja će, kako je rekao, potisnuti staru i istrošenu političku prošlost.

- Vukovar je do sada za Srbe bio brod koji pluta bez kormilara - zaključio je on.

Najmlađi član NS-a Ljubomir Ajduković pragmatično je zaključio da je Vukovar danas grad bez vizije, da su neophodne promene koje će doći i koje su na vidiku.

- Prema Hrvatima nisi dovoljno dobar, jer nisi Hrvat, a prema Srbima nisi dovoljno dobar, jer nisi član SDSS-a - istakao je Ajduković i dodao da će dolaskom NS-a na vlast to biti promenjeno.

- Obnovićemo međusobno poverenje ljudi bez obzira na nacionalnu i političku pripadnost - rekao je on.

Promotivni program koalicije dve stranke je bio obogaćen nastupom tamburaškog orkestra Vučedolski zvuci na čelu sa vokalnim solistom Živojinom Jergićem.

Saša Jovičić


nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas