Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Otpočeli zvanični razgovori političkih partnera

Borovo, 03.novembar 2012. godine

Delegacija-NS-a-i-potpredsednikSNS-a-g-MirovicNakon nedavne posete Ministru pravde i državne uprave Republike Srbije g.Nikoli Selakoviću, od strane Visoke delegacije Naše stranke, predvođenene predsednikom Jovanom Ajdukovićem, na kojem je Ministar detaljno upoznat sa svim povredama prava i interesa Srba u Regionu i celoj RH, kao i sa neizvršenjem svih stečenih prava u procesu mirne reintegracije Podunavlja, neisplaćenih penzija od 1991. do 1997. godine, diskriminatornog procesa obnove i stambene problematike, diskriminacije Srba prilikom zapošljavanja i izigravanja čl. 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, nezavršenog procesa povratka imovine, fizičkim i pravnim licima srpske nacionalnosti i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, neisplaćenim otpremninama i još uvek neostvarenom pravu na deonice bivšim i sadašnjim radnicima Borova.

Dana 02.novembra 2012. godine, delegacija Naše stranke u sastavu Jovan Ajduković predsednik, Slavko Mirnić p.predsednik i DraganTodić generalni sekretar, održala je sasatanak u Skupštini Vojovodine sa potpredsednikom Srpske napredne stranke i potpredsednikom Skupštine AP Vojvodine g. Igorom Mirovićem.

 

Tema sastanka je istina o položaju i pravima Srba u Istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu, održivi i stimulirani ostanak Srba na ovim prostorima i prostorima cele RH, zajednička ekonomska i privredna razvojna strategija podržana te u najvećoj meri financirana od strane Vlade Republike Srbije, zapošljavanje stručnog, obrazovanog ipomoćnog kadra iz reda Srpske zajednice kroz zajedničke projekte u ekonomiji, privredi i poljoprivredi na prostoru Opština sa srpskom većinom, otvaranjem proizvodnih pogona, podizanja nivoa zadrugarstva i poljoprivredne proizvodnje alternativnih kultura u povrtlarstvu i voćarstvu, naglasak na celovitom provođenju svih stečenih prava Srba u Podunavlju i zaštita tih prava ako je potrebno i njihovom internacinoalizacijom. Posebno je naglašena uloga Naše stranke u svekolikoj podršci na proteklim izborima u Republici Srbiji i sve aktivnosti predsednika Ajdukovića na održanim predizbornim skupovima u Novom Sadu, Beogradu i Zrenjaninu, te je Naša stranka kao jedina politička stranka iz Republike Hrvatske, priznata kao politički partner Srpskoj naprednoj stranci, kao najjačoj i vladajućoj političkoj stranci u Republici Srbiji i u tom kontekstu je na predlog generalnog sekretara Naše stranke g.Todić Dragana u izradi tekst sporazuma o trajnoj političkoj saradnji Srpske napredne stranke i Naše stranke.

Zaključak je da se ekonomska i privredna razvojna strategija Podunavlja, u radnom tekstu pripremi od strane Programskog odbora Naše stranke i dostavi stručnim telima Srpske napredne stranke na razmatranje u narednih 20-tak dana, da se u hitnom postupku pripremi predlog sporazuma o trajnoj političkoj saradnji i podršci između Srpske napredne stranke i Naše stranke, koji bi prema predviđanjima sudionika sastanka trebao biti potpisan na dan dvogodišnjice postojanja Naše stranke.

Visoke delegacije Vlade Republike Srbije, Skupštine AP Vojvodine i Srpske napredne stranke na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, će doći na ove naše vekovne prostore, krajem ove ili početkom sledeće 2013. godine, obaviti razgovore sa našim građanima, čuti istinu od njih, bez laži i interesnih prevara i u organizaciji Naše stranke, posetiti Naš srpski narod ovog kraja i lično ga ohrabriti i uveriti da za nas Srbe u RH dolaze bolji, radosniji i bezbrižniji dani te siguran i održiv ostanak na ovim prostorima.

Ova širom otvorena vrata optimizmu i ostanku na ovim našim vekovnim prostorima, koja nam otvara Vlada Republike Srbije, nominujući Našu stranku kao nosioca ovih razvojnih projekata, daje nam dodatnu snagu da i svima Vama Srbima iz Regije prenesemo reči ohrabrenja vrha Srpske napredne stranke, uz napomenu da moramo ostati svoji i moramo ostati na svome, uvek kao Srbi.

 

Predsednik Naše stranke  

Jovan Ajduković, dipl.pravnik

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas