Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Povedimo srpsko kolo!

Povedimo srpsko kolo!

Vukovar,23.04.2014.

U organizaciji SKD Prosvete, pododbora Vukovar, u sredu 23.aprila 2014. godine u prostorijama kulturnog centra Lavoslav Ružička, održana je kulturna manifestacija posvećena najradosnijem hrišćanskom prazniku Uskrsu.

 

Pred oko 200 posetilaca, gostiju i uzvanika, održan je bogat kulturno umetnički program u kome je učešće uzelo preko 70 učesnika. Donatori, ove prekrasne manifestacije na jednake delove bili su Naša stranka, Nova srpska stranka i Samostalna demokratska srpska stranka.

Okupljenom narodu prvi se obratio generalni Konzul Republike Srbije u Vukovaru Živorad Simić, koji je tom prilikom pohvalio jedinstvo srpskih političkih stranaka u donaciji uskršnjih jaja koja su podeljena deci i prisutnom narodu. Potom su se obratili predstavnik grada Vukovara Siniša Mitrović i zamenik gradonačelnika grada Vukovara iz reda srpske zajednice Srđan Milaković.

Narodu se zatim obratio predsednik Naše stranke Jovan Ajduković koji je nakon pozdrava Hristos vaskrse, pozdravio sve prisutne i javno ih pozvao na zajedništvo u gradu Vukovaru. Inspiraciju za ovaj javni poziv svim Srbima u gradu Vukovaru i svim srpskim političkim opcijama u gradu Vukovaru, kako je istakao, Ajduković je dobio u rečima Njegove Svetosti, Patrijarha Srpskog G.G.Irineja, kada je u svojoj uskršnjoj poslanici između ostalog rekao: “Zagrlimo jedni druge, recimo braćo i onima koji nas mrze i svima sve oprostimo Vaskrsenjem! Vaskrs je praznik svepravoslavnog jedinstva i svehrišćanskog zajedništva. U ime Hrista Vaskrsloga pozivamo Vas na jedinstvo i slogu u crkvi njegovoj“. Na ove razumne i mudre reči Patrijarha srpskoga, nadovezao se Ajduković rečima iz javnog poziva Naše stranke koji je 22.aprila 2014. godine doneo i jednoglasno usvojio gradski odbor Naše stranke grada Vukovara, pri tome je rekao: “ Naša stranka prelazi preko svega, radi najvećeg srpskog interesa, a to je odbrana srpskog naroda od siromaštva. Siromaštvo je najveće poniženje. Zato Naša stranka upućuje javni poziv Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci: Povedite SRPSKO KOLO, nama nije važno ni prvo ni drugo mesto na listi za grad Vukovar, nama i srpskom narodu je važno srpsko kolo. Danas imamo jedinstvenu šansu da sve do sada loše učinjeno, preko noći popravimo, jer su Hrvati u gradu Vukovaru posvađani kao nikad do sada. Srbi u gradu Vukovaru imaju 10.000 glasova ukoliko složno svi izađemo na izbore za grad Vukovar, jer vidimo da danas u gradu ne predstavljamo bukvalno ništa. Ne bacajmo glasove na hrvatske liste i glasajmo za svoje Srbe i jedinstvenu srpsku listu, tako ćemo dobiti vladajući položaj u Vukovaru, a onda zajedno sa hrvatskim narodom graditi budućnost ovoga našeg grada. Tako ćemo jedino zadržati svoju decu da ne odu u beli svet. Jedino na zajedništvu i srpskoj slozi možemo graditi budućnost našeg Vukovara, zajedno sa svojom decom i svojim porodicama i svim ljudima dobre volje. Zapamtite dobro: “ Naša stranka je naš srpski narod“. Živeli i do pobede!

Završno obraćanje imao je predsednik Nove srpske stranke Svetislav Lađarević koji se između ostalog pridružio pozivu Naše stranke za zajedništvom svih srpskih političkih opcija na predstojećim izborima za gradonačelnika i gradsko veće Vukovara. SDSS je na potezu, mi čekamo!

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas