Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Borovo za promene koje podržava i Zagreb i Beograd

Borovo za promene koje podržava i Zagreb i Beograd

Borovo 16. 05. 2013.

Ko podržava kandidate SDSS-a? Niko. Neka kažu! Čas idu u HDZ, čas u SDP. Blato više niko ne treba. Podrška zvanične vlasti Hrvatske i Srbije znači da smo politička budućnost - istakao Ajduković.

Na završnom predizbornom skupu koalicije Naše stranke i Nove srpske stranke u Borovu juče je lider koalicije, nosilac liste za Skupštinu Vukovarsko-sremske županije, kandidat za načelnika opštine Borovo i predsednik NS-a Jovan Ajduković konkretnim stavovima naglasio svu neophodnost promena vlasti među srpskim predstavnicima.

On je istakao da koaliciju NS-a i NSS-a podržava i zvanični Zagreb i Beograd.

 

- Ko podržava kandidate SDSS-a? Niko. Neka kažu. Čas idu u HDZ, čas u SDP. Blato više niko ne treba - rekao je Ajduković, prekidan čestim aplauzima preko 200 prisutnih gostiju, pristalica, članova i simpatizera stranke.

On je podsetio birače da jeste bio član SDSS-a, ali kada je ta stranka postala isključiva i uvodila jednoumlje, tada ju je i napustio.

- Naša koalicija nikada neće biti isključiva. Mi smo teorija realiteta i zdravog razuma, a ne teorija iluzije i politikanstva - istakao je Ajduković.

Takođe je naglasio i činjenicu da Srbi u Hrvatskoj dobijaju sredstva iz državnog budžeta sa pozicije sredstava za katastrofe i zaraze.

- To je ponižavajuće, a na to je pristao Milorad Pupovac koji će još i odgovarati za stanje u Teslinoj banci - zaključio je Ajduković.

Borovu vratiti matični ured i veterinarsku stanicu

Govoreći o Borovu i tome šta se realno može postići, Ajduković je naveo da će vratiti Matični ured u to mesto i da je to institucionalni nivo jedne opštine.

- I ne samo to. Jedina smo opština koja nema ni veterinarsku stanicu. A naši penzioneri nemaju plaćen lokalni javni prevoz - istakao je.

Pomenute su i mogućnosti dodele povlastica i benefita za dečji vrtić.

Kandidat za zamenika načelnika opštine Borovo Đorđe Maksimović naglasio je koliko je kampanja koja se vodi ovih dana nečista.

- Asfaltira se 100 metara puta upravo pred izbore, da bi se kupili glasovi, a kada prođu onda sve stane - istakao je Maksimović.

On je napomenuo da je ovo prilika da i firme iz Srbije dobiju šansu za investicije na ovim prostorima.

Ponuđena saradnja iz Belgije

Ekonomska situacija i zapošljavanje je najbolnija tačka koja muči građane.

Kandidat za gradonačelnika Vukovara Slavko Mirnić istakao je ponudu Belgijsko-srpske poslovne asocijacije iz Brisela koja je na adresu NS-a poslala Projekat zajedničkog transporta i logistike u Hrvatsko-srpskom Podunavlju.

- Da Naša stranka ne priča bajke, kako to vole da kažu politički protivnici, jer u suštini i nemaju političku prođu kod nas i u inostranstvu, dokaz je ovaj projekat koji je jutros stigao. Da ne obrazlažem naširoko, radi se o izgradnji specijalizovane logističke infrastrukture, a kao posledica ovoga bi se dobili niži transportni troškovi - istakao je Mirnić.

Osvrnuvši se na podršku politici NS-a Mirnić je ustvrdio da su Hrvatske i Srbije prepoznali političku budućnost regiona.

- Zar je moguće da iko može verovati u priče da su se zvanični Zagreb i zvanični Beograd umešali u kampanju i stavili na stranu tamo neke stranke - upitao se Mirnić.

Budžet Borova prepolovljen

Da su promene zaista neophodne svedoči i podatak da je budžet opštinskog veća pre četiri godine iznosio skoro 8 miliona kuna, a danas je isti drastično smanjen na 4.5 miliona.

- Epilog svih malverzacija u budžetu biće sudski proces. Isto se odnosi i na izletište "Poretak" za šta je izdvojeno 500.000 kuna, a danas imamo samo izgrađen mostić - istakao je kandidat za opštinskog većnika Mladen Mitrović.

On je naglasio da su promene nužne i da će doći vrlo brzo.

- Naši politički protivnici imaju slogan "nastavimo zajedno", a ja se pitam kuda - rekao je Mitrović i podsetio meštane Borova da će realizacija ekonomskih i razvojnih projekata zavisiti od rezultata izbora.

- Zato izađite na izbore i glasajte za vašeg novog načelnika Jovana Ajdukovića - zaključio je Mitrović.

U sličnom kontekstu govorio je i kandidat za zamenika župana Vukovarsko-sremske županije Svetislav Lađarević.

- Projekti dokazuju da ne strančarimo i ne pričamo bajke. Ako sadašnja garnitura vlasti dobije izbore, čeka nas još dublji ekonomski mrak - rekao je Lađarević.

On je podsetio da sadašnja vlast ništa nije uradila u slučajevima državnih firmi u kojima Srbi odu u penziju ili odsele sa ovih prostora, a na njihova mesta se uposle radnici drugih nacionalnosti, uglavnom Hrvati.

- U državnim firmama prosto nema proporcionalnog zapošljavanja, a srpski predstavnici dugi niz godina ćute - istakao je on.

Po ulasku Hrvatske u Evropsku uniju 1. jula ove godine, Lađarević je rekao da je neophodno menjati stare navike.

- Tako isto je neophodno da oni koji su nas i doveli dovde, odu - zaključio je Lađarević.

Saša Jovičić


nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas