Кофа је бушна

Бог шаље куваре, а људе шаље ђаво. Зато се ваљда људи нигде не разликују: лењост, лоповлук, лаж, себичност, корупција, похлепа, злоба, непросвећеност, страх. Kувари се разликују по памети и мудима. У државама где има мање стваралачке снаге, појављује се социјализам као реакција елите у страху од такмичења на тржишту. Да би остали у седлу, елите подмећу народу бајковите програме у које више не верују ни браћа Грим. Свашта ту пише, па протера и најтврђу столицу. Само елита која ствара нове вредности, може рачунати на поштовање. Све друго су само корумпирани лопови.

Ни српском народу Бог не шаље добре куваре. Опљачкали су народ и одвели га у незапамћен духовни, економски и војни слом својим тупавим схватањем југославенског расула, килавим ратовањем и на крају опробаним прањем руку од свега.

Ђаво ликује. Јасно је да људима још није дошло из оног дела леђа у главу да почне веровати у рад и одговорност. Не зна се ни да ли ће се то код нас икада догодити. Али, једино тако народ може стећи одговарајуће размере за заштиту од сиромаштва. Немачка је у року од 15 година, од начисто спржене земље поново постала економска сила, за чију радну визу хиљаде Срба понизно стоји у реду.

Како ствари стоје, заштита од олује је у туђини. Да је српска елита способна имала би пуне руке посла у привреди, науци и култури, а не би гуслала народу сиве тужбалице. Непрекидно гусла и одговнетач свих српских загонетки, неки Пуповац. Хрватска војска не само да нас је одувала, него је још у својим редовима нашла трећеразредног гуслара и подвалила га Београду. Да се ​​човек прекрсти српом и чекићем.

Славко В. Мирнић

Заменик кандидата Јована Ајдуковића за избор

припадника српске националне мањине у хрватски сабор