INVESTICIJA U VOZNI PARK I Milorad Pupovac kupuje luksuzni automobil: Terenac s xenon svjetlima za 360.000 kuna

(Izvor teksta: Jutarnji.hr)

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac uskoro će se voziti u novom, luksuznom terencu: 360 tisuća kuna vrijednom SUV-u s grijanim prednjim sjedalima, xenon svjetlima i audiosustavom s bluetoothom!

Srpsko narodno vijeće, na čijem je čelu Pupovac, u ponedjeljak je objavilo namjeru sklapanja ugovora s PBZ Leasingom za luksuzno vozilo na razdoblje od pet godina, a u tih 360 tisuća kuna koje će Vijeće platiti leasing tvrtki ulaze i troškovi održavanja vozila.

- Tako je, nabavljamo automobil, ali za više od toga morat ćete poslati službeni upit - kratko su jučer rekli u uredu Srpskog narodnog vijeća u Gajevoj 7 u centru Zagreba.

Prema podacima iz Narodnih novina, Srpsko narodno vijeće luksuzni terenac nabavlja bez prethodne objave, a ovaj su tjedan objavili samo obavijest o namjeri sklapanja ugovora. U obavijesti stoji da je Vijeće tražilo automobil vrijedan 290 tisuća kuna bez PDV-a (dakle, 372 tisuće kuna s PDV-om), a ugovor je potpisan na 10 tisuća kuna manje.

Međutim, prvi natječaj za nabavu terenca Srpsko je narodno vijeće objavilo u rujnu ove godine, ali je tada natječajem tražilo SUV procijenjene vrijednosti 250 tisuća kuna bez PDV-a.

Ipak, natječaj je bez objašnjenja poništen sredinom listopada te je ovaj tjedan potpisan leasing ugovor za 40 tisuća kuna skuplje vozilo.

Zašto se Milorad Pupovac u samo mjesec dana predomislio, a cijena automobila porasla za iznos 20 prosječnih hrvatskih mirovina, nismo uspjeli doznati jer se čelnik SNV-a nije javljao na telefon.

No, iz natječajne dokumentacije objavljene u rujnu može se iščitati kakvo si je vozilo poželjelo Vijeće.

Trebaju im grijana prednja sjedala, ali grijani moraju biti i vanjski retrovizori. Jeep mora imati stalni pogon na sva četiri kotača, xenon svjetla, audiosustav s bluetoothom i 6-stupanjski ručni mjenjač.

Srpsko narodno vijeće financira se iz državnog proračuna, a za rad je u 2013. godini dobilo 7,5 milijuna kuna. Osim toga, ima pravo i na financiranje iz Savjeta nacionalnih manjina, a novinari su dosad objavljivali da je SNV iz tog izvora u zadnjih nekoliko godina dobio oko četiri milijuna kuna.

No, osim po angažmanu oko srpske manjine, Milorad Pupovac poznat je i po tome što sjedi u Nadzornom odboru posrnule Tesla banke. Ta je banka nedavno tražila pomoć od institucija EU jer, otkako je prije dvije godine osnovana, posluje s gubitkom pa je predsjednik njezine Uprave, Zvonko Agičić, vjerovao da će pronaći financijsku instituciju koja bi uložila u banku. Pupovac se nadao da će potporu banci pružiti i hrvatska država jer je institucija lanjsku godinu završila s gubitkom od 5,9 milijuna kuna.

SNV-u u međuvremenu ide nešto bolje pa su se čelnici odlučili počastiti novim vozilom.

Izvor: www.jutarnji.hr