IZVOR seje mržnju među Srbima u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu

Vukovar, 03.06.2014.

- NAŠA STRANKA najoštrije osuđuje bezobrazni pokušaj sejanja mržnje među Srbima sa prostora istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema u režiji i sa potpisom Mrkalj Aleksandra i to ispod teksta PROPUŠTENA RETKO UKAZANA PRILIKA, objavljenom u listu ZVO-a IZVOR u broju 94 iz maja 2014. godine na strani broj 5.

Povod za ovakav krajnje neprimeren i zlonameran tekst autor nalazi u tobožnjoj žalopojki što Pupovac Milorad nije izabran u EU parlament jer se ispostavilo da su nedostajali glasovi građana koji su svoje poverenje ukazali kandidatima tadašnje koalicije NAŠE STRANKE i NOVE SRPSKE STRANKE.

Umesto da je izneo vrlo poražavajuće podatke po pitanju odaziva Srba na EU izbore na prostoru istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, Mrkalj se obrušio na sve oko sebe, a ponajviše na NAŠU STRANKU. Činjenice koje definitivno ne idu u prilog ovom Mrkaljevom napadu su sledeće:

- na prostoru Osječko-baranjske županije svoj glas Pupovcu je dalo svega 2.242 glasača za pretpostaviti srpske nacionalnosti, od ukupnog broja Srba koji iznosi 23.500;

- na prostoru Vukovarsko-sremske županije svoj glas Pupovcu je dalo 3.827 glasača od ukupnog broja srba koji iznosi 27.500;

- evidentno je da Srbi sa ovih prostora definitivno nisu za Pupovca jer je od njih dobio ukupno 6.069 glasova od mogućih 51.000 pa uzročnike treba tražiti svakako u šefu izbornog štaba Stanimiroviću, dožupanima Ćurčiću i Jeliću kao i saborskim zastupnicima sa ovih prostora Horvatu i Crnogorcu. ZNA SE... Mrkalju da napred imenovani imaju imalo ljudskog morala, podneli bi neopozive ostavke na sve stranačke funkcije i stavili svoje mandate na raspolaganje zbog neuspeha na izborima u koje je uložena ogromna suma novaca, a i ogromnog rada tima i pojedinaca.

NAŠA STRANKA je predlagala Pupovcu i SDSS-u da Srbi zajednički nastupe na pomenutim izborima te da svih 6 srpskih stranaka u HR podrže zajedničku kandidacijsku listu, međutim, taj predlog je na kraju odbijen od imenovanih, a pokazalo se da bi tako Pupovac ili bilo koji drugi kandidat-Srbin sada pakovao kofere za Brisel jer Srba sa pravom glasa u HR ima oko 187.000. Koliko imamo prilike videti, SDSS se nije dozvao pameti ni sada za predstojeće izbore u gradu Vukovaru, ali o svemu tome ćemo opširnije narednih dana.

Služba za informisanje