Javna obmana SDSS-a

Borovo, 07.07.2013.godine

Svedoci smo proteklih dana sistemskom obmanjivanju javnosti od strane SDSS-a vezano za rezultate prethodno održanih lokalnih izbora od 19.05.2013.godine.

Prvo smo imali priliku videti predsednika SDSS-a kako „obaveštava“ javnost o velikom izbornom uspehu svoje stranke iznoseći neistinite podatke da je ista osvojila 173 mandata (većnika), a sve ostale srpske stranke ukupno 12 mandata (većnika) na nivou čitave Hrvatske.

To što je javno izjavio Vojislav Stanimirović je neistina i ne odgovara činjeničnim stanju iz sledećih razloga:

- na prostoru Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije sve ostale srpske političke opcije osvojile su 27 mandata, a na nivou cele Hrvatske ukupno 50 većničkih mesta.

- računica je jednostavna i ona glasi: 185 – 50 = 135 većnika ima SDSS,

- svi podaci su dostupni na www.izbori.hr i oni su neumoljivi pa čak kad je u pitanju i čuveni“ SDSS,

- podatak koji govori o Vukovarsko-sremskoj županiji gde je ukupno izašlo na izbore 8.442 birača srpske nacionalnosti (ukupan broj 27.066) i od tog broja 43% ih je dalo svoj glas kandidatima srpskih političkih stranaka i nezavisnih lista.

Drugim rečima, SDSS je osvojio 57% glasova izašlih Srba na prethodnim lokalnim izborima u ovoj županiji.

Kada ovom izbornom rezultatu SDSS-a, koji je krajnje zabrinjavajući za rukovodstvo te stranke, dodamo podatak da su „izgubili“ opštinu Trpinja nakon 16 godina vladanja istom, te da i nadalje nemaju zamenika gradonačelnika Belog Manastira kao ni 3 zamenika župana, onda se definitivno vidi zašto Stanimirović izlazi u javnost sa neistinima.

Odogovor je jednostavan, da bi prikrio slab izborni rezultat SDSS-a.

Poštovani članovi, simpatizeri i posetioci ove naše stranice, za javnom objavom ovih napred navedenih podataka ukazala se potreba iz razloga što smo svi zajedno svedoci u proteklom periodu kako se SDSS na čelu sa Vojislavom Stanimirovićem stalno i bukvalno šepuri u javnosti, ali rezultati izbora mu svakako pokazuju stvarno i činjenično stanje zbog kojeg nema razloga za preteranim slavljem, ali ni tračkom optimizma u skoroj budućnost jer mu stranka sve više i više tone i slabi, a Srbi je definitivno ne doživljavaju više kao jedinu srpsku političku opciju u Republici Hrvatskoj.

Informativna služba Naše stranke