Još jedna velika medijska obmana Srba u režiji Milorada Pupovca

Još jedna velika medijska obmana Srba  u režiji Milorada Pupovca

Borovo, 12.02.2015.
- Proteklih dana svedoci smo velike medijske obmane Srba u RH, matičnoj državi Srbiji i u Republici Srpskoj, a sve to u vrlo lukavoj, perfidnoj, licemernoj i unapred pripremljenoj režiji Milorada Pupovca.

Novinski stupci i elektronski mediji puni su „ režiranog medijskog obračuna“ pripremljenog i započetog od strane Milorada Pupovca protiv Branimira Glavaša u kojem je na prvom mestu nanešena velika bol svim porodicama i potomcima srpskih žrtava koje su na brutalan način ubijene 1991. godine u Osijeku, a ujedno se vrlo uspešno skreće pažnja sa još jedne velike i teške situacije koja je zadesila Srbe proteklih dana u RH, a to je postupak „brisanja“ iz evidencije MUP-a sa mestom prebivališta za ukupno 250.000 naših sunarodnika.
Počelo je „bizarnim perfomansom“ Pupovca na konferenciji za štampu u Saboru kada je podelio novinarima „selotejp“, a i sam se „zakitio“ sa nešto malo selotejpa po sakou, time aludirajući na Branimira Glavaša kojeg je Ustavni sud svojom odlukom pustio na slobodu, a jedan deo dotadašnje pravosnažne presude Vrhovnog suda je istom odlukom ukinut.

Činjenično stanje govori kako je Branimir Glavaš predmet postupanja nadležnog Suda, u ovom slučaju Vrhovnog suda, te da je još uvek na snazi osuđujuća presuda u trajanju od 10 godina za počinjena krivična dela ratnog zločina nad civilima srpske nacionalnosti u Osijeku. Taj sudski postupak ovaj put nećemo komentarisati do konačne pravosnažnosti, ali obmanu u režiji Pupovca jednostavno moramo te ovim putem javno postavljamo sledeća pitanja:

1. Ko je nalogodavac Pupovcu za ovaj medijski napad na Glavaša?
2. Da li Pupovčev nalogodavac na ovaj način želi da skrene pažnju javnosti sa svoje eventualne upletenosti i odgovornosti u ovom krivičnom delu ratnog zločina?
3. Da li je možda povod za ovaj medijski nastup Pupovca ujedno i sama najava početka predstojeće predizborne kampanje za parlamentarne izbore u RH?
4. Da li je sve ovo viđeno proteklih dana, ujedno i eventualna priprema Pupovca za konačni odlazak iz RH te nastavak daljnjeg lagodnog života u svojoj vili u Berlinu?
5. Kako to da Pupovac tek sada 2015. godine proziva Glavaša za zločine, a bio mu je ne tako davno, verni koalicioni partner u vremenskom periodu 2003.-2007. godine?
6. Zašto Pupovac nije podigao isto tako veliku medijsku kampanju po pitanju pomoći, odbrane i zaštite nepravosnažno osuđenih 10 meštana Trpinje?
7. Kada će Pupovac javno obelodaniti svoju ulogu i koliki je eventualno dao doprinos u pripremi vojno-policijske akcije Oluja?
8. Da li je Pupovac nakon vojno-policijske akcije Oluja od strane tadašnjeg predsednika RH Franje Tuđmana nagrađen činom oficira HV-a i ukoliko jeste, kojim to činom te za koje ratne zasluge?
9. Zašto Pupovac nije digao svoj glas protiv zločina nad Srbima u Osijeku još 1991. godine, kada je već tada bio na istoj strani zajedno sa Glavašem?

Iako postoji još poprilično veliki broj pitanja koja ćemo uskoro svakako postaviti ovom „etnobiznismenu“, odgovori na ovih 9 javno postavljenih pitanja svakako bi celokupnoj javnosti otkrili pravu istinu i pozadinu ove, još jedne u nizu, javne obmane i prevare Srba u RH i regionu u režiji Milorada Pupovca.