Milorad Pupovac se oglasio i tvrdi da nema čin pukovnika HV-a, namerno prešutio državno odlikovanje, zašto???

Milorad Pupovac se oglasio i tvrdi da nema čin pukovnika HV-a,  namerno prešutio državno odlikovanje, zašto???
Borovo, 11.02.2016.
- Napokon smo svi dočekali da se nakon javnog poziva NAŠE STRANKE, 50% - tni Srbin Milorad Pupovac obrati Srbima i javnosti, te obelodani podatak da li ima čin pukovnika HV-a, i ujedno odgovori na postavljeno pitanje da li je nosilac državnog odlikovanja, kojeg, od koga je primio, kojim povodom i kada.
Milorad je krajnje neuverljivo odgovorio samo na prvo pitanje i rekao da nema čin pukovnika HV-a (nije unapređen), već da ima samo čin razvodnika koji je dobio u Vojnoj policiji JNA za vreme služenja vojnog roka (dosta čudno za njega da je samo „dogurao“ do razvodnika obzirom da je, već tada bio završio Partijsku školu SKJ u Kumrovcu). U ovoj njegovoj priči definitivno nešta ne štima i ne odgovara istini.
Ostavljamo Vama braćo Srbi da sami prosudite šta u ovoj njegovoj tvrdnji ne odgovara istini.

O državnom odlikovanju koje je uredno primio u RH, u navedenoj izjavi nije ni reči rekao. U ovom njegovom javnom obraćanju na prvi pogled možda nije ništa čudno, ali da je baš sve tako „savršeno“, definitivno ne izgleda na prvi pogled, a evo i zašto.

Kao što vidite iz priloženog dokumenta (objavljen u Narodnim novinama br. 57/2001. – vidi www.nn.hr /službeni dio/zatim podesiti broj 57 i godinu 2001./sa leve strane redni broj: 10) Milorad Pupovac (pod rednim brojem 7) je odlikovan visokim vojnim odlikovanjem tadašnjeg predsednika RH Stjepana Mesića i to samo jedan dan uoči nekadašnjeg praznika Dana mladosti, gospodnje 2001. godine, tačnije dana 24.05.2001. godine zajedno sa još devet lica, a među njima je bio još jedan Srbin, tadašnji dugogodišnji predsednik Srpske narodne stranke (SNS), pok. Milan Đukić (redni broj 2). Odlikovanje Reda hrvatskog pletera je imenovanom uručeno za osobiti doprinos razvitku i ugledu RH i dobrobiti njenih građana uz napomenu koju su mediji tada preneli da je to samo ispravljanje nepravde koja mu je svojedobno učinjena jer isto nije primio koju godinu ranije kada ga je zasluženo i trebao primiti (???).

Predsednik jedne političke stranke u RH nedavno je Milorada javno prozvao da ne radi baš sve onako kako bi on to po njemu i trebao raditi, obzirom da je svojedobno bez ikakvog razmišljanja i predrasude primio visoko vojno odlikovanje Republike Hrvatske. Dakle, Milorad je primio dana 24.05.2001. godine visoko državno vojno odlikovanje iz ruku tadašnjeg predsednika RH Stjepana Mesića, ali u činu razvodnika JNA (???).
Priznat ćete da sve to izgleda baš čudno, vrlo čudno, nema šta…

Verujemo da će ova kompletna istina o vojnom činu Milorada Pupovca znatno brže biti potvrđena zvaničnim državnim dokumentima te da isti eventualno ne nose oznaku državne tajne kao što je to bio slučaj sa njegovim donedavnim partijskim drugom, Mirkom Raškovićem, za čiju smo potvrdu istinitosti svi zajedno strpljivo čekali pune tri (3) godine.

Prema svim podacima koji su proteklo vreme objavljeni i dokumentima koji su ugledali svetlost dana, partijski i školski drugovi (Milorad i Mirko) su zajedno pali ili po onoj u narodu poznatoj; oba su pala, odnosno obojica su istovremeno provaljena i razotkrivena.