Na proslavi Dana grada Vukovara, izuzetno ružne i loše poruke gradskih čelnika

Vukovar, 03.05.3015.

- Danas je u svečanoj dvorani Hrvatskog doma u Vukovaru obeležen Dan grada uz prisustvo brojnih gostiju, uzvanika, počasnih građana, državnih službenika i nameštenika, ali i prisustvo Tomislava Merčepa, optuženog za najteža dela ratnog zločina protiv srpskog stanovništva (sudski postupak je u toku, ali trenutno u zastoju), što je dovelo do toga da svi većnici SDSS-a i njihov koalicioni partner SNS, te predsednik Zajedničkog veća opština – ZVO, u znak protesta, napuste svečanu sednicu.

Koliko god u ovoj krajnje neprimerenoj i nedobronamernoj provokaciji gradskih vlasti Grada Vukovara sa poslatim pozivom, a i dolaskom Merčepa u Vukovar, ima lošeg za Srbe u Vukovaru, toliko istovremeno ima dobrog za nadležni Sud za ratne zločine na kojem se sudi Merčepu jer je optuženom danas definitivno pala lažna maska sa lica, procesno je sposoban 100% za nastavak suđenja koliko se vidi na foto i audio snimcima pa eventualno daljnje odgađanje sudskog postupka zbog zdravstvenih problema imenovanog, pada u vodu.

Srbi iz Vukovara veruju da o nerasvetljenim ubistvima njihovih najmilijih u leto 1991. godine i miniranju njihove imovine Merčep sigurno jako puno zna, za sada nemamo nameru sve to komentarisati dok se sudski proces pred nadležnim Sudom za ratne zločine pravosnažno ne okonča.

Na današnjoj svečanoj sednici je javno iz usta predsednika Gradskog veća Igora Gavrića izrečena još jedna ružna i loša poruka Srbima – stanovnicima grada Vukovara po pitanju zakonske obaveze uvođenja, upotrebe i korištenja ćirilice u Vukovaru, a koju je javno zatražio i Komitet UN-a (o čemu smo nedavno pisali), kako će aktuelno gradsko rukovodstvo i uprava definitivno sprečiti postavljanje dvojezičnih ploča te da one neće nikada biti u Vukovaru.

Ovu njegovu izjavu pogledajte i pročitajte u nastavku, a svaki naš komentar o ovome, nije potreban jer to prepuštamo Vama, draga braćo i sestre (kliknite na link ispod):