NACIONALISTIČKI NAPAD, A NE KAFANSKA TUČA!

Vukovar, 27.04.2014.

- NAŠA STRANKA najoštrije osuđuje izražavanje ksenofobije i nacionalizma koji su ispoljili neobuzdani napadači, delimično maskirani, dana 26.04.2014. godine (subota), po svoj prilici, dirigovanim iznenadnim napadom bez povoda i razloga, uz fizičku upotrebu sile napali i ozledili goste, a takođe i vlasnike kafića JOCKER u Vukovaru.

Dakle, dosta je lažnih informacija iz grada Vukovara o međunacionalnim sukobima. Ovde nema ni pomena o međunacionalnom sukobu, već se definitivno radi o namernom fizičkom napadu delimično maskiranih huligana na mirne goste kafića JOCKER i ujedno teškog fizičkog napada na nečiju decu.

Probudimo se svi zajedno u gradu Vukovaru, pogledajmo istini u oči i osudimo napadače, ma ko oni bili. Prestanimo stvarati istine koje nekima odgovaraju, a na štetu budućnosti našeg grada.

NAŠA STRANKA traži od nadležnih državnih institucija Republike Hrvatske da se odmah identifikuju, pronađu i uhapse napadači na nedužne goste koji su se slučajno zadesili u pomenutom kafiću, zatim javno objave imena svih napadača te da se isti najoštrije osude po zakonu.

Ovo nije igra i nije prekršaj, već ozbiljno krivično delo u kojemu samo zahvaljujući sreći nije bilo žrtava.

Ukoliko nadležna državna tela ne postupe po zakonu, ne utvrde materijalnu istinu prema stvarnom događaju, već je budu prilagođavali nekome ili nečemu, NAŠA STRANKA će internacionalizovati celi slučaj, jer se ulično nasilje mora najoštrijim zakonskim sankcijama saseći u korenu, da ne poprimi neželjene i dalekosežne posledice.

Ne ponovilo se !!!!!

Informativna služba Naše stranke