ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA NAŠE STRANKE

Borovo, 16.01.2015.
Danas je u Borovu održana redovna izborno-izveštajna Skupština NAŠE STRANKE na kojoj je izabrano novo rukovodstvo koje će predstavljati stranku u naredne 4 godine.

Izveštaj o dosadašnjem četvorogodišnjem radu NAŠE STRANKE, a takođe i o radu u kalendarskoj 2014. godini podneo je predsednik Jovan Ajduković. U svom izveštaju naveo je kroz koje je sve probleme i iskušenja NAŠA STRANKA prošla od svog osnivanja do današnjeg dana, odnosno u proteklom četvorogodišnjem vremenskom periodu.

Naglasio je da se rukovodstvo i članstvo još po samom osnivanju NAŠE STRANKE jasno opredelilo za jaču povezanost sa matičnom državom Republikom Srbijom i tadašnjom opozicionom, a danas najjačom političkom strankom SRPSKOM NAPREDNOM STRANKOM (SNS) iz Beograda. Konstatovao je da su postignuti dosta dobri i kvalitetni rezultati u radu koji su sami po sebi pokazali da NAŠA STRANKA ima kapaciteta, ljudskog potencijala i stručnih kadrova, ali i da istovremeno očekuje u ovoj izbornoj godini još veći angažman celokupnog članstva u pripremi istih te odličan izborni rezultat.

Na sednici su jednoglasno usvojene predložene izmene i dopune Statuta NAŠE STRANKE te finansijski izveštaj o radu za 2014. godinu kao i finansijski plan rada za 2015. godinu.

Na predlog Glavnog odbora NS, GO NS grada Vukovara, OO NS Borovo i OO NS Erdut za predsednika NAŠE STRANKE predložen je Jovan Ajduković, dipl. pravnik iz Borova, za zamenika predsednika je predložen Dragan Todić, dipl. pravnik iz Osijeka, za potpredsednike Slavko Mirnić, prof. iz Vukovara i Đoka Rašić iz Pačetina, a za generalnog sekretara Bojan Erić, dipl. ekonomista iz Borova. Skupština je uz jedan glas protiv, izabrala predloženo rukovodstvo i ukazala mu poverenje da vodi i predstavlja NAŠU STRANKU u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Istovremeno je izabran i novi Glavni odbor NS koji broji 23 člana i to u sledećem sastavu:
Jovan Ajduković, Dragan Todić, Slavko Mirnić, Đoka Rašić, Bojan Erić, Ljubomir Ajduković, Ljiljana Sremac, Veljko Milovanović, Svetlana Kruneš Grubanović, Saša Miletić, Jelena Nedeljković, Veselko Bobić, dr Petko Tomić, Borislav Rudan, Nedeljka Vučić, Savo Davidović, Milan Cvijanović, Dragiša Sundić, Aco Balaban, Mirko Grahorac, Jelena Radojčić, Nikola Suzić i Milovan Zekić.

Na kraju sednice Skupštine članovima se obratio ispred izabranog rukovodstva predsednik Jovan Ajduković te se svima zahvalio na izboru i ukazanom poverenju. Ujedno je pozvao kompletno članstvo na maksimalno jedinstvo u vremenu koje dolazi i koje se nalazi pred nama, Naglasio je neophodnu potrebu jedinstva svih Srba koji žive u Republici Hrvatskoj, našoj matičnoj državi Srbiji, a i šire te je u tom pravcu uputio javni poziv i najavio svoj lični i puni angažman kao i celokupnog rukovodstva NAŠE STRANKE.