Održana sednica Glavnog odbora NAŠE STRANKE

Vukovar, 03.12.2014.

Danas je u stranačkim prostorijama u Vukovaru održana sednica Glavnog odbora NAŠE STRANKE kojom je predsedavao predsednik Jovan Ajduković.

Sednici je zajedno sa predsedavajućim i članovima Glavnog odbora prisustvovalo i kompletno rukovodstvo stranke; zamenik predsednika Dragan Todić, potpredsednici Slavko Mirnić i Đoka Rašić, genearlni sekretar Saša Miletić, predsednik GO VU Ljubomir Ajduković, potpredsednica GO VU Svetlana Kruneš Grubanović i sekretar GO VU Jelena Nedeljković.

Na početku sednice usvojen je predloženi dnevni red koji je se sastojao od pet tačaka, a između ostalog Glavnom odboru je na početku sednice predsednik GO VU Ljubomir Ajduković podeno izveštaj o prethodno održanim izborima u gradu Vukovaru za gradsko veće i gradonačelnika grada VU. Izveštaj je prihvaćen uz zaključak da je potrebno nastaviti intenzivnije raditi na terenu među građanima i omasoviti članstvo u Vukovaru.

U diskusiji koja se potom razvila konstatovano je da koalicija srpskih stranaka koja je stvorena uoči samih izbora od strane SDSS-a, SNS-a i NSS-a (bez NAŠE STRANKE) i pored „istorijskog“ rezultata (po broju dobijenih glasova) nije postigla svoj željeni cilj jer ne učestvuje u gradskoj vlasti te se ista u međuvremenu neslavno raspala upravo dokazujući da je stvorena brzopleto, na lažnim i krajnje nepoštenim osnovama i to prevashodno samo sa jednim ciljem; da politički „likvidira“ NAŠU STRANKU sa političke scene u Republici Hrvatskoj. Bogu hvala, svedoci smo da im taj njihov naum nije pošao za rukom i NAŠA STRANKA iz ovog svega izlazi još jača i bogatija za još jedno veliko i ružno iskustvo koje je ostavila iza sebe.

Po pitanju eventualne podrške nekom od kandidata za predsednika RH, Glavni odbor je zauzeo stav da u ovom trenutku nikome od kandidovanih NAŠA STRANKA ne daje podršku i ostavlja se celokupnom članstvu, simpatizerima i aktivistima slobodan izbor da li će uopšte izlaziti na pomenute izbore.

Utvrđen je termin održavanja redovne izborne Skupštine NAŠE STRANKE koja će se održati dana 16.01.2015. godine sa početkom u 17,00 u stranačkim prostorijama u Vukovaru.

Glavni odbor je doneo odluku da Skupštini NAŠE STRANKE predloži izbor dosadašnjeg kompletnog rukovodstva (predsednika, zamenika predsednika, oba potpredsednika i gen. sekretara) i za naredni mandat u trajanju od 4 godine.

Na kraju sednice su izneseni predlozi i smernice rada NAŠE STRANKE u narednom periodu.