Po čijem diktatu igraju SDSS i SNS???

• Napisala
Po čijem diktatu igraju SDSS i SNS???

Borovo, 02.12.2013.

Naša stranka je jedina opcija u Hrvatskoj po svim nivoima srpskih institucija koja je dala javnu podršku za brak žene i muškarca.

- Neugodno smo iznenađeni što srpske stranke u RH odstupaju od načela pravoslavlja - izjavio je predsednik Naše stranke Jovan Ajduković.

Istakao je kako je cela poruka o ugroženosti srpske manjine išla u pogrešnom pravcu.

- U Ustavu Republike Srbije je proklamovano pravo o braku žene i muškarca. Sinod Srpske pravoslavne crkve je takođe o tome zauzeo jasan I čvrst stav. Prema tome, pitam se po kom osnovu su SDSS i druge srpske stranke, među kojima je i Srpska narodna stranka (SNS), kao i Udruženje SNV iz Zagreba, zauzele stav na osnovu kojeg su pozvale pripadnike srpske zajednice da glasaju protiv ustavne definicije braka kao zajednice muškarca i žene kroz navodnu ugroženost Srba kao nacionalne manjine u Hrvatskoj - rekao je Ajduković.

On je dodao da je ovaj problem prebačen na teren problema ćirilice u Hrvatskoj.

- Mi smo jedini koji smo stali na stranu srpskog identiteta, a to je pravoslavlje i svetosavlje. Sve ostalo je pokušaj manipulacije da se Srbi i celokupna srpska manjina u Hrvatskoj, uvuku u problem kojem definitivno ne pripadaju - zaključio je on.

Budući da je Našastranka jedina opcija u Hrvatskoj po svim nivoima srpskih institucija koja je dala javnu podršku za brak žene i muškarca, nameće se pitanje; stvara li se to nukleus podela Srba u Hrvatskoj?!

Čini se da je ovo konačan udarac podelama Srba u Hrvatskoj po diktatu SDP-a, te da se vrlo perfidno manipuliše statusom Srba jer sa glasom protiv, istovremeno ih se poistovećuje sa manjinom gej populacije, odnosno izjednačavaju Srbe u RH sa gej populacijom.

Stav Naše stranke definitivno jeste da u ovim turbulentnim vremenima svakoga moramo prihvatiti takvog kakav jeste, ali nikada nećemo odustati od tradicionalnih principa naših predaka. Još nas je i Sveti Sava odvukao od paganstva i izopačenosti, a valjda bi tako trebalo da ostane i za naše potomke.