Postavili smo pitanje Miloradu Pupovcu, odgovora nema

• Napisala
Postavili smo pitanje Miloradu Pupovcu,  odgovora nema

Borovo, 22.12.2015.
- Prošlo je tačno nedelju dana od kako je NAŠA STRANKA javno postavila pitanje 50 % -tnom Srbinu Miloradu Pupovcu da li ima čin pukovnika HV-a, ali odgovora s njegovu stranu još uvek nema i kako stvari stoje, u dogledno vreme neće ga ni biti.

Da li je razlog za Miloradovu šutnju delomična ili totalna amnezija, senilnost ili jednostavno zaboravnost, verujemo da ćemo svi uskoro i ubrzo saznati.

Poznata je ona stara izreka; šutnja je znak odobravanja, a kako stvari sada stoje, Milorad nema hrabrosti da prizna istinu i sve javno obelodani te da odgovori na postavljeno pitanje.

Kako bi povratili pamćenje i sećanje Miloradu Pupovcu, ovom prilikom podsećamo na činjenicu da je svojedobno i Jadranka Kosor unapređena u čin rezervnog brigadira HV-a, i to iz razloga (prema njezinim rečima) jer je 1995. godine bila Saborski zastupnik, a tadašnji predsednik RH Franjo Tuđman je citirane godine doneo ukaz o unapređenju saborskih zastupnika u oficirske činove. To znači da je i Milorad Pupovac dobio pomenuti oficirski čin, ali po svoj prilici ne za zasluge u borbenom sektoru, već za neke druge zasluge i to na prvom mestu kao podobni Srbin Franje Tuđmana.

Objavljujemo izborne rezultate parlamentarnih izbora održanih dana 29.10.1995. godine, nedugo nakon vojno-policijske operacije Oluja, iz kojih se vidi da je Milorad Pupovac bio kandidat i na kraju izabran za zastupnika u Saboru RH ispred političke stranke ASH (Akcija Socijaldemokrata Hrvatske).

Sve ovo napred navedeno služi Miloradu da se priseti tih vremena te javnosti i Srbima u RH napokon obelodani da li je i sam bio među tada unapređenima obzirom da je bio saborski zastupnik u isto vreme kada i Jadranka Kosor.

NAŠA STRANKA postavlja još jedno otvoreno pitanje Miloradu Pupovcu koje glasi;
- da li ste nosilac državnih odlikovanja u RH, kojih (naziv), kada ste ih primili, kojim povodom, za koje zasluge i ko Vam ih je dodelio?