Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Promotivni skup NS-a na Crepuljama u Borovu - Narod želi promene

Promotivni skup NS-a na Crepuljama u Borovu - Narod želi promene

 

Borovo, 09.05.2013.

- Na izbore izlazimo sa jasnim ciljevima, programom i ostvarivim projektima; prepoznati smo kao stranka budućnosti od zvaničnih vlasti Hrvatske i Srbije; Borovu ćemo doneti progres, zapošljavanje i uslove za ostanak stanovništva - čulo se, pored ostalog, na predizbornom skupu Naše stranke na Crepuljama u Borovu.

 

Koalicija Naše stranke i Nove srpske stranke predstavila je veći deo svog programa za razvoj Borova pred stotinjak pristalica i simpatizera, birača na predstojećim lokalnim izborima u Hrvatskoj 19. maja.

Skup je otvorio profesor Đorđe Maksimović rečima da se ide na pobedu, jer je narod željan promena.

Ovim su se složili svi govornici, među kojima i predsednik Naše stranke Jovan Ajduković, kandidat za načelnika opštine Borovo, nosilac liste za opštinsko veće Borova i nosilac županijske liste za Skupštinu Vukovarsko-sremske županije.

- Borovo mora imati ravnomeran razvoj od table do table - istakao je Ajduković na početku podužeg predstavljanja ciljeva Naše stranke.

On je dodao da će koalicija zajednički krenuti ka boljoj budućnosti dece i mladih, a da vlastitim iskustvom može pomoći da se u Borovo dođe i ostane, a ne kao do sada da se kroz Borovo samo prolazi.

- Ovo je trenutak za nas da privredno sarađujemo sa Srbijom. Ja sam čovek argumenta i meni je snaga argument. Naša stranka ima prođu kod predsednika Hrvatske g.Ive Josipovića i vladajuće strukture u Srbiji na čelu sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i prvim potpredsednikom vlade Srbije Aleksandrom Vučićem. Takvu prođu SDSS nema i to je stranka prošlosti koja je okupirana brojnim korupcijama počev od Tesline banke u Zagrebu - istakao je on.

Ajduković je dalje, podvukao da privredni program stranke počinje od Borova.

- Imamo dva projekta i oba su dobro pozdravljena u Novom Sadu i Beogradu, kao i u sedištu Srpske napredne stranke, najjačoj političkoj organizaciji u Srbiji. Prvi projekat se bazira na osetljivo socijalno pitanje i nosi naziv "Zbrinjavanje starih kroz zapošljavanje mladih" i mi ćemo ga ostvariti u mandatu 2013-2017 ako nas izaberete. U drugom projektu za Borovo ćemo osnovati Agenciju mladih koja bi pozivala razne muzičke grupe po njihovoj želji, zatim otvorićemo višenamensku salu sa najvećom diskotekom u regionu, a s druge strane, imamo i uslove za oslobađanje od svih komunalnih naknada - istakao je Ajduković.

On se osvrnuo i na asimilaciju Srba u Hrvatskoj koja je u toku i pozvao na povratak dostojanstva srpske populacije. Dostojanstva koje je vladavinom SDSS-a izgubljeno.

- SDSS danas niko ne treba - kategoričan je Ajduković i to potkrepio činjenicama i brojnim promašajima i primerima korupcije u toj stranci koja je na zalasku i u kojoj se članovi osipaju.

Osvrnuvši se i na probleme penzionera u Borovu on je, pored ostalog istakao da će, ukoliko bude izabran za načelnika opštine, svi imati plaćenu kartu za lokalni prevoz do Vukovara.

- I ne samo to. Obavezujem se da će i svaka porodica koja dobije prvo dete dobiti 2500 kuna jednokratne pomoći, a za svako sledeće dete još po 500 kuna.

Na kraju svog podužeg govora Ajduković je pozvao sve konkurente koji žele da izađu na medijsko sučeljavanje naglasivši da svakoga može pogledati u oči za ono što je uradio i ono što je obećao da će uraditi.

Kandidat za dožupana Vukovarsko-sremske županije Svetislav Lađarević je rekao da su Naša stranka i Nova srpska stranka stranke ujedinjenja, sloge i zajedništva.

- Trenutne stranke na vlasti rade u svom pojedinačnom interesu, a kao Srbi zaboravili smo na prava koja imamo u Hrvatskoj - rekao je Lađarević aludirajući da Srbe u Rijeci, Splitu, Zagrebu i nekim drugim gradovima predstavljaju ljudi hrvatske nacionalnosti.

On je istakao cilj stranke, a to je ostanak Srba na ovim prostorima i ukupan prosperitet srpske populacije u Hrvatskoj.

- Niko ne govori o novim radnim mestima u kojima bi se zapošljavali Srbi - zaključuje Lađarević i dodaje da će se sadašnjoj koaliciji pridružiti i Demokratska partija Srba.

ZAKLJUČAK SKUPA JE JEDINSTVEN. MEŠTANI BOROVA TREBA DA IZAĐU NA IZBORE 19. MAJA U ŠTO VEĆEM BROJU I DA GLASAJU ZA NAŠU STRANKU I BUDUĆEG NAČELNIKA OPŠTINE JOVANA AJDUKOVIĆA KOJI ĆE SVOJIM AUTORITETOM, ZNANJEM I STRUČNIM LJUDIMA OKO SEBE ZNATI DA POKRENE BOROVO IZ DUGOGODIŠNJEG MRTVILA I APATIJE UZROKOVANE VLADAVINOM SDSS-a.

Saša Jovičić

 

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas