Prva sednica Glavnog odbora NS u novim prostorijama u Vukovaru - optimizam pred izbore

Vukovar, 16.03.2014. – Na proširenoj sednici Glavnog odbora (GO) NAŠE STRANKE (NS) u Vukovaru usvojen je predlog dnevnog reda za predstojeću Skupštinu koja će se održati 29. marta ove godine.

Sednica GO NS-a održana juče u novim prostorijama i na novoj adresi, na spratu iznad nekadašnjeg restorana "Sarajka" u centru Vukovara, potvrdila je stav stranke o učešću na predstojećim izborima u Hrvatskoj.

NAŠA STRANKA će uskoro uputiti konačan predlog, a ujedno i poziv svim srpskim političkim strankama i udruženjima da na predstojećim izborima za grad Vukovar, izađemo na jednoj zajedničkoj izbornoj listi.

Predsednik NAŠE STRANKE Jovan Ajduković insistira i na zajedničkoj srpskoj listi za EU parlament.

- Ne možemo podržati Milorada Pupovca kao kandidata na listi SDP-a i njihove koalicije, bez obzira na kom se on mestu nalazio. Jer svaki glas za njega je glas i za SDP, što mi kao stranka ne prihvatamo ni pod kakvim uslovima - rekao je predsednik Jovan Ajduković.

On je napomenuo da ako ipak dođe do nekih promena u političkim kretanjima, onda se uslovi za sve buduće izborne liste moraju poboljšati u korist srpske zajednice.

- Danas je neophodan ozbiljan i profesionalan rad svakog člana i aktiviste stranke - rekao je Ajduković prilikom otvaranja sednice i dodao da će rezultati doći, a da će mnogi tim rezultatom biti pozitivno iznenađeni.

Na skupu kojem su prisustvovali stranački lideri ostalih gradskih i opštinskih organizacija NAŠE STRANKE iz Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije, potpredsednik stranke Slavko Mirnić je kratko analizirao aktuelnu političku i privrednu situaciju "našeg" prelaza iz samoupravljanja u kapitalizam i da "ovakav naš način kapitalizma" nije funkcionalan niti dugoročno moguć.

- U tom prelazu se ništa ili vrlo malo promenilo u većini političkih, kulturnih i sportskih institucija - rekao je on.

Dalje je istakao analizu Evropske komisije o privredi u RH i podvukao detalj iz diplomatskog zaključka da Hrvatska "ima slab kapacitet za prilagodbu".

- Prostim jezikom rečeno to znači da nemamo pameti - zaključio je Mirnić i naglasio da mi nismo više građani Hrvatske nego građani Evropske unije.

Na kraju sednice usvojen je predlog dnevnog reda od 16 tačaka za narednu, 3. po redu Skupštinu koja će se održati 29. marta ove godine, među kojima će se, pored ostalih, analizirati aktuelna situacija u Dečjem vrtiću Vukovar II, nastalu posle smene direktorice Slavke Lončar po stranačkom nalogu SDSS-a. S tim u vezi pokrenuće se inicijativa za smenu zamenika gradonačelnika Vukovara Srđana Milakovića zbog nepoštovanja i neznanja pozitivnih zakona RH i akata dečje ustanove i srpske zajednice čime je teško povređen Zakon i ugrožena garantovana i stečena prava srpske zajednice na prostoru istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema.

Skupština će se najverovatnije održati u Kulturnom centru u Borovu-naselju ili eventualno u kući Lavoslava Ružičke u Vukovaru, budući da se očekuje dolazak brojnih delegacija i gostiju iz Zagreba i Beograda.

S. J.