Rečeno - Učinjeno

Beograd, 18.oktobar 2012 godine.

Poštovani članovi i simpatizeri Naše stranke,

obaveštavam Vas da je prethodno dogovoreni sastanak sa Ministrom pravde i državne uprave Republike Srbije g. Nikolom Selakovićem, realiziran dana 18.oktobra 2012 godine, i isti je održan u kabinetu Ministra u Beogradu.

Posebno bih ovim putem izrazio zahvalnost g. Ministru na tome što je prepoznao stvarne potrebe i probleme Srba u RH i lično doprineo da do održavanja ovog sastanka dođe veoma brzo (sastanak je dogovoren 29.09.2012. na 2. Izbornoj Skupštini SNS-a).

Sastanku su prisustvovali i moji saradnici g. Slavko Mirnić, prof., podpredsednik Naše stranke i g. Ljubomir Ajduković, dipl. pravnik, član Glavnog odbora Naše stranke.

Teme sastanka su bile vezane za pravnu nesigurnost građana srpske nacionalnosti zbog neodređenog broja anonimnih i neimenovanih optužnica vezanih za ratne zločine na prostoru RH, a u smislu onemogućavanja bezbednog povratka Srba na svoja vekovna ognjišta, pitanje povratka nezakonito oduzete imovine fizičkim i pravnim licima u sklopu provođenja imeplementacionog akta Aneksa „G“ Ugovora o sukcesiji, Bečkog sporazuma, povrata penzija nezakonito neisplaćenih Srbima iz RH za period od 1991. do 1997. godine, uskraćena prava Srbima-bivšim nosiocima stanarskih prava, izigravanja člana 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u RH i niza drugih, ali ne manje važnih pitanja i problema koji sve ove godine muče srpsku zajednicu u RH i izvan nje.

Sastanak je protekao u prijateljskom ambijentu punom međusobnog uvažavanja, poverenja i razumevanja, što je dalo u svojoj ukupnosti još jaču političku, a još više nacionalnu težinu i dimenziju svih pomenutih tema i početak iskrene brige naše Matične države Republike Srbije o njima. Sledeći susret održaće se u najskorijem vremenu zbog važnosti svega napred iznesenog.

Predsednik Naše stranke:

Jovan Ajduković, dipl. pravnik