Ruža Tomašić javno izrekla svoj stav o planovima budućeg prisilnog iseljavanja Srba iz HR

Borovo, 06.05.2015.

- Dana 03.05.2015. godine, većina elektronskih medija u Hrvatskoj, ali i u širem regionu, objavili su udarnu vest kako je poslanica u Evropskom parlamentu Ruža Tomašić izjavila i izrekla svoj stav po pitanju budućeg iseljavanja (neki mediji su to objavili kao najavu daljnjeg proterivanja Srba iz Hrvatske), a sve to u nastavku i kontekstu izjave Ministra u aktuelnoj Vladi Republike Srbije Aleksandra Vulina koji se dan ranije obratio predsednici Hrvatske s porukom kako bi najpre trebala da počisti u svom dvorištu (državi) pa tek onda da traži od Srbije neke daljnje aktivnosti po pitanju procesuiranja eventualno nerasvetljenih i počinjenih zločina u ratu 1991. -1995. godine.

Ovu izjavu Ruže možemo komentarisati na nekoliko načina, od toga da je to najava i priprema takvih kriminalnih zločinačkih radnji umotanih u celofan demokratije, pa sve do eventualne narudžbe takve izjave od nekoga ili nekih struktura, ali osnovno pitanje je od koga to može biti naručeno i da li je naručeno jer je „čistačica“ Ruža (kanadska, hercegovačka ili čija već) poznata dugi niz godina na političkoj sceni Hrvatske kao „Šešelj u suknji“, dakle političarka sa krajnje radikalnim stavovima kada se Srbi iz Hrvatske makar samo i spomenu.

Poražavajuća je činjenica da smo se svi u proteklih 5 dana uverili kako predsednik SDSS-a Vojislav Stanimirović nije uopšte javno reagovao na sve ove izjave (ministar policije Ostojić, predsednica Hrvatske Grabar-Kitarović, ministar Vulin i na kraju Ruža Tomašić), nije se oglašavao, a kamoli pojavljivao u javnosti (osim na krkanluku povodom proslave 1. maja na Dobroj Vodi u Vukovaru). Katastrofalno je i žalosno ovakvo njegovo ponašanje jer on svugde napominje da je predstavnik svih Srba iz cele Hrvatske, a osnovni razlog za ovakvo njegovo postupanje leži u činjenici da po svoj prilici nije dobio prethodni „blagoslov“ od svog „šefa zagrebačkog“, Milorada Pupovca ili je možda otišao u obilazak svojih nekretnina po regionu.

Uglavnom kako bilo da bilo, Srbi sa ovih prostora se definitivno ne mogu osloniti na tzv. predstavnike Stanimirovića i Pupovca jer su njih dvojica definitivno pokazali i dokazali da jedino i isključivo predstavljaju samo sebe te da vode brigu o svojim interesima, odabranim poslušnicima i naravno, samo o svojim porodicama.