Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Sa mladima stižu promene i u Dalju

Sa mladima stižu promene i u Dalju

Dalj, 12.05.2013.

Naša stranka je ovde kako bismo svi zajedno stali na kraj lažnim obećanjima, sitnim prepucavanjima, uzajamnim optužbama i praznim pričama, koje dugi niz godina guše političku scenu i nisu imale nikakav efekat za poboljšanje naše životne egzistencije.

 

Ovim rečima obratio se nosilac liste za OV Erdut i kandidat za načelnika opštine Veljko Milovanović u sali Kulturnog centra u Dalju biračima i simpatizerima Naše stranke. Njih oko stotinjak ukratko su bili upoznati sa planovima i programom stranke.

- Treba da zajedno stavimo snage u pokret i dovršimo našu misiju i naš program, jer u našim rukama je naša sudbina - zaključuje Milovanović i dodaje da je već 16 godina na vlasti jedna ista stranka i da erdutska opština do danas nije imala jakog političkog konkurenta.

Stav stranke je da naš (srpski) narod kao manjina može zauzeti samo onaj stav koji odgovara njegovoj prošlosti, sadašnjosti, ali i budućnosti, istaknuto je, pored ostalog, na skupu.

- Naša stranka ne pravi razliku šta je ko po naciji i Vi ste ti koji možete doneti promene. Zato i vreme je za promene - rekla je kandidat za zamenika načelnika opštine Erdut Tanja Kerkez.

Ona je istakla da se očekuje lojalnost i vernost članova i birača koji trebaju u što većem broju da izađu na lokalne izbore 19. maja.

- Zato, u nedelju, treba da se svi izjasnimo da li želimo preko potrebne promene ili ćemo pognute glave dopustiti da se ponovo, ko zna koji put, drugi igraju našom sudbinom - zaključuje ona.

TODIĆ I AJDUKOVIĆ KATEGORIČNI I ODLUČNI KA POBEDI

Snažan odjek kod prisutnih izazvalo je obraćanje kandidata NS-a za zamenika župana Osječko-baranjske županije Dragana Todića koji je izrazio zahvalnost meštanima Dalja na pismenoj podršci njegovoj kandidaturi.

On je apostrofirao razgovor sa jednom starijom gospođom iz ovog mesta koja mu je nedavno rekla da nije videla nikakvog efekta to što su dosadašnji srpski predstavnici imali zamenika župana, u kontekstu poboljšanja uslova života.

- Koncepciju našeg programa sveli smo na tri najbitnije tačke i to opstanak i ostanak Srba na ovim prostorima, zatim očuvanje srpskog identiteta, kulture i običaja, protivljenje asimilaciji Srba i konačno otvaranje novih radnih mesta uz direktnu podršku i pomoć matične države - istakao je Todić.

On je podsetio da je 1997. godine bilo 128.000 žitelja srpske nacionalnosti na najistočnijem delu RH, do 2011. godine iseljavanje je uzelo maha i tako da je danas ostalo svega 51.000 Srba.

- Ovo znači da je dve trećine "uspešno" iseljeno pod vlašću SDSS-a - zaključuje Todić i dodaje da i danas ima mnogo slučajeva da se Srbi izjašnjavaju drugačije ne bi li nekako došli do radnog mesta.

Kategoričan je bio i Predsednik Naše stranke, kandidat za načelnika opštine Borovo Jovan Ajduković koji je istakao činjenicu da NS nema predznak "srpski", jer je, kako kaže, naučio da živi sa ljudima bez obzira na nacionalnu pripadnost.

- Zajedno smo živeli i radili, a danas smo nacionalno podeljeni i ne radimo - rekao je Ajduković.

On je podsetio prisutne da su došli u sali verujući u promene.

- Vas je ovde poveo razum, što želite promene, što ste svedoci pogubne politike koju vodi SDSS. Poremećene su ljudske, suštinske vrednosti - poentira Ajduković.

On je dodao da NS ne traži Srbe ili Hrvate, već da se traže pametni, obrazovani ljudi spremni da poboljšaju međunacionalne odnose i poboljšaju kvalitet života.

- Po prvi put Naša stranka izlazi samostalno na lokalne izbore - dodaje Ajduković aludirajući na činjenicu da je pre nekoliko godina SDSS počeo da deli ljude na podobne i nepodobne i da se i danas članstvo te stranke polako, ali sigurno raspada.

Osvrćući se na konkurente Ajduković je istakao da niko ne može zabraniti da kaže svoje mišljenje, a to se danas kod njih dešava.

KAKO SDSS PONIŽAVA SRBE!?

Srpska nacionalna zajednica danas dobija sredstva iz hrvatskog budžeta sa pozicije sredstava za katastrofe i zaraze.

- Ovo je ponižavajuće. Pitam se na šta će pojedini, nadam se, bivši predstavnici Srba poput Pupovca i ostalih pristati samo da bi ostali na vlasti - zaključuje on, aludirajući na potrošenog predsednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca.

JOSIPOVIĆ, NIKOLIĆ i VUČIĆ PODRŽAVAJU NAŠU STRANKU

Govoreći o suženim mogućnostima medijske kampanje i onima koji podržavaju programske ciljeve NS-a, Ajduković je istakao da je rađena razvojna strategija više od godinu dana sa ekonomskim stručnjacima iz Srbije, zatim da se ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju 1. jula ove godine zatvaraju vrata CEFTA, tako da je i u interesu Hrvatske da otvori svoja predstavništva u Srbiji i obrnuto.

- Nismo mi slučajno ovde. Nije slučajno što nas podržava i aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, a zatim i predsednik Hrvatske Ivo Josipović s kojim u utorak naša delegacija ima susret - rekao je Ajduković.

On je podvukao reči predsednika Josipovića da je za Hrvatsku dobro da postoji srpska alternativa.

- Pred nama je budućnost, bit ćemo lider srpske političke scene u Hrvatskoj - zaključuje Ajduković i poziva sve građane da dobro razmisle da li su spremni na novu četvorogodišnju apatiju i iseljavanje (preostalog) srpskog življa sa ovih prostora ili da glasaju za promene.

Birači će sigurno da razmisle i odluče da li žele da pruže šansu nekome iz prošlosti i ostati tamo ili ljudima koji imaju viziju budućnosti Srba u Hrvatskoj.

Saša Jovičić


nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas