Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

 

Vukovar, 17. juli 2013 godine.

Predsednik Naše stranke Jovan Ajduković, želi ovim putem dati javnu podršku Vojislavu Stanimiroviću i u svoje ime i u ime svih onih koji nisu članovi SDSS-a, a koji su samo domicilni Srbi iz Republike Hrvatske.

 

Ovaj neosnovani, ničim skrivljeni, kaznenom prijavom pravno iskontruirani i medijski podržani napad i pokušaj svekolikog linča g. Stanimirovića, predstavlja sukus mržnje prema svemu što nosi identitet Srbina i javno imenovanje uzročnika svakog zla koje se desilo u Republici Hrvatskoj, kolektivno osuđenog dok živi na ovim i Našim vekovnim prostorima.

Dokle tako, samo Bog zna ili dok mi zajedno sami nešto ne učinimo.

Pretpostavljam da nas još uvek ima previše po ukusu tih velikih hrvatskih domoljuba.
Zar nije dovoljno što je namera Ante Pavelića, praktično provedena nakon svih ratnih stradanja, jer da Vas podsetim, zaista je ostala samo trećina od preratnih Srba, a kako vreme odmiče, verovatno ćemo takvom politikom ksenofobije, etnocentrizma i nacionalne isključivosti, u bliskom vremenu koje je pred nama, jednostavno kao starosedelački narod nestati kroz galopirajući proces asimilacije i denacionalizacije Srba u hrvatski etnikum.

Ovim je podnesena krivična prijava protiv celog srpskog naroda u Hrvatskoj i nakon nje se niko normalan ne može osećati sugurnim. Da li zaista u Republici Hrvatskoj postoji pravda i pravednost. Pa ako i pretpostavimo da zaista i postoji, da li bilo ko svestan može poverovati da se na temelju prisećanja nakon 20 i više godina podnese krivična prijava, ali tek nakon što se prethodno medijski javnost pozove da svedoči i o onome o čemu ništa ne zna. Ali zato „to“ znaju kreatori života i smrti i tvorci magle i ničega.
Nečega što ni jedan razmuni čovek niti razume, niti želi da razume. Još uvek želim da verujem, da su oni samo manjina među čestitim i poštenim hrvatskim narodom, koji od pamtiveka živi sa nama Srbima u zajednici. To „njima“ i „takvima“ smeta.

Nikoga mi Srbi nećemo i ne trebamo moliti, ali hoćemo i moramo već jedanput pozvati svekoliki hrvatski narod na zajednički život ili bar mogućnost da zajednički živimo. Ako to nije rešenje za nas i naše potomke, onda je najbolje da sledimo put Arsenija Čarnojevića, da verovatno ispunimo „višestoljetni hrvatski san“ i da jednostavno odemo sa ovih prostora. Da ne pravimo probleme ni sebi ni drugome, a posebno ne ako želimo da ostanemo samo obični Srbi.

Ja ovim ne branim Stanimirovića, jer ga nemam od čega braniti, zato što je nevin po svakoj tački krivične prijave, već želim stati u odbranu srpskog identiteta, srpskog dostojanstva, pravoslavlja i vekovnog srpskog domaćina.

U ovoj vrlo bitnoj pravnoj i nacionalnoj borbi za pravnu i nacionalnu sigurnost Srba u RH, kao kolektiviteta, mi možemo pobediti samo zajedništvom, bez bilo kakvih ličnih animoziteta ili političke različitosti i subjektivne netrpeljivosti.
U svemu tome je neophodna vrlo snažna i glasna podrška svih najviših relevantnih struktura vlasti naše Matične države Republike Srbije, pa čak i internacionalizacija ovog slučaja, zbog svih drugih možebitnih istih ili sličnih slučajeva.

I dok sam završavao ovo saopštenje za javnost, desilo se ono što sam upravo ranije naveo. Lišeno je slobode 15 meštana Trpinje, naravno Srba, pod sumnjom da su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1991. godine. Još je više uznemirujuće saznanje, da su pred istražne radnje otpočele još 2000. godine. Na licu mesta je bila neprimerena demonstracija potpuno nepotrebne sile, sa dugim cevima, maskirnom uniformom i fantomkama od strane pripadnika specijalne jedinice. Posebno ako se zna da su ti ljudi dobri domaćini, koji sve vreme žive u svojim kućama u Trpinji sa svojim familijama i do sada se nikada i ni od koga nisu sakrivali. Sve to je samo dodatno podiglo tenzije među lokalnim stanovništvom i izazvalo vidnu uznemirenost i neskrivljeni strah, sa naglašenim elementom pravne nesigurnosti za svakog punoletnog Srbina na prostoru Istočne Hrvatske.

Zato pozivam sve raspoložive kapacitete srpske zajednice u Republici Hrvatskoj i sam politički i javni vrh naše Matične države, Republike Srbije, da uzme aktivno učešće u ovom za nas Srbe u Hrvatskoj vrlo važnom i možda sudbonosnom trenutku, iskreno i bez patetike, a posebno bez ironije i licemerja.


Predsednik Naše stranke

Jovan Ajduković, dipl.pravnik

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas