Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Skupština NAŠE STRANKE

Skupština NAŠE STRANKE

Vukovar, 30.03.2014.
Povodom obeležavanja treće godišnjice od osnivanja NAŠE STRANKE, danas je u Vukovaru u prisustvu brojinih gostiju, uzvanika, delegata i simpatizera održana svečana skupština u sali kuće Lavoslava Ružičke.


Predsednik Jovan Ajduković svečano je otvorio današnju skupštinu, pozdravio uzvanike, goste, članove i simpatizere koji su došli da zajednički u prazničnoj atmosferi proslave tri godine postojanja i rada NAŠE STRANKE.
Od gostiju posebno je pozdravio delegaciju opštine Stara Pazova, predvođenu savetnikom predsednika Bogdanom Miljevićem te predsednika Nove srpske stranke Svetislava Lađarevića i predsednika Srpske narodne stranke Zorana Kojića.
U svom izlaganju predsednik Ajduković osvrnuo se na dosadašnji rad i prepreke koje su stajale na putu, a iste su zajedničkim radom rukovodstva i članstva NS, uspešno savladane.
Upoznao je prisutne da je juče održan radni deo skupštine NS-a u prisustvu delegata te da su izvršene izmene i dopune Statuta kao i određene kadrovske promene, kako sledi:
Jedna od dopuna Statuta je i uvođenje nove funkcije, a to je zamenik predsednika NS i na tu funkciju je izabran Dragan Todić, dipl.pravnik iz Osijeka, dosadašnji generalni sekretar koji je prethodno razrešen te funkcije.
Za novog generalnog sekretara izabran je Saša Miletić, ing. građevine iz Vukovara.
Dosadašnji potpredsednik Atanasije Alavanja razrešen je te funkcije i za novog potpredsednika izabran je Đoka Rašić iz Pačetina.
Šest članova glavnog odbora NS-a je razrešeno i istima je predsednik Ajduković zahvalio na dosadašnjem radu i zalaganju, a u Glavni odbor je izabrano 12 novih članova, i to:
dr Petko Tomić, Ljubomir Ajduković, Saša Miletić, Svetlana Kruneš, Nikola Suzić, Aco Balaban, Veselko Bobić, Bojan Erić, Tanja Kerkez, Nedeljka Vučić, Veljko Milovanović i Milan Cvijanović.
Predsednik Ajduković obavestio je Skupštinu o održanim sastancima i razgovorima sa čelnicima SDSS-a Miloradom Pupovcem i Vojislavom Stanimirovićem vezano za predstojeće izbore za EU parlament i izbore za grad Vukovar. Vrlo jasno je obojici podvukao da je glas za Milorada i glas za SDP što bitno odudara od stavova NAŠE STRANKE jer ne želimo podržavati SDP obzirom da njihova politika odvlači Srbe u RH na put asimilacije.
Ipak, predsednik Ajduković je obećao predsedniku SDSS-a Stanimiroviću da će NAŠA STRANKA i on lično podržati Milorada Pupovca samo pod uslovom da su sa tom kandidaturom kao 11.tog na SDP listi saglasni u Vladi Republike Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ili da to eventualno saopšti neko iz Predsedništva te stranke. Predsednik  Ajduković je bio predložio predsedniku SDSS da se najkasnije do 29.03.2014 godine održi zajednički sastanak rukovodstva NS i SDSS u Beogradu na tu temu, jer ista predstavlja temeljni zaokret na političkoj srpskoj sceni u RH u postizanju političkog jedinstva svih srpskih političkih stranaka u RH. Kako do konkretnog odgovora nije došlo, kako ni od čelnih ljudi SDSS-a , a tako ni iz Beograda, (koji ni do danas nije doneo svoj zvanični stav na tu temu), Skupština NAŠE STRANKE u prethodnom dogovoru sa NSS i SNS je bila prinuđena doneti ovakvu uslovnu odluku, odnosno izaći sa zajedničkom listom svih navedenih srpskih političkih stranaka bez SDSS-a na predstojeće izbore za EU parlament. Važno je napomenuti da je u navedenim razgovorima predsednik Ajduković inzistirao na zajedničkom izlasku svih srpskih političkih stranaka u RH i na jedne i na druge izbore te sastavljanju zajedničkih lista, a što je u skladu sa dogovorom i datim obećanjem svih navedenih pred predsednikom Republike Srbije Tomislavom Nikolićem.
Skupštini se zatim obratio potpredsednik NS Slavko Mirnić sa temama iz ekonomskog programa i iz Strategije protiv denacionalizacije i asimilacije Srba u hrvatski etnikum, zatim predsednik GO Vukovar Ljubomir Ajduković koji je govorio o predstojećim izborima za gradonačelnika grada Vukovara i gradsko veće Vukovara te o potrebi zajedničkog izlaska na predstojeće izbore svih srpskih politički stranaka.
Zamenik predsednika NS Dragan Todić izneo je hronologiju rada i događanja u protekle tri godine gde je posebno podvukao političku saradnju sa Srpskom naprednom strankom iz Beograda koja je započeta potpisivanjem Sporazuma dana 21.11.2011.godine i traje bez prekida, već treću godinu.
Skupštini su se zatim obratili Bogdan Miljević koji je preneo pozdrave i čestitke povodom trogodišnjice rada ispred predsednika opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića, zaželeo uspešan rad i u narednom vremenskom periodu te naglasio da je Srbima na ovim prostorima jedinstvo potrebnije nego ikad pre, da svi Srbi budu u tom pravcu mudri i razumni.
Za govornicu je zatim izašao predsednik Srpske narodne stranke Zoran Kojić te u kratkom govoru pozdravio sve prisutne, čestitao trogodišnjicu rada i takođe se založio za zajedničkim izlaskom svih srpskih političkih partija na predstojeće izbore za EU parlament i izbore za grad Vukovar.
Skupštini se na kraju obratio i predsednik Nove srpske stranke Svetislav Lađarević koji je u nadahnutom govoru obuhvatio popriličan broj tema koje su od izuzetnog značaja za Srbe na prostoru istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema te takođe naglasio da je stranka na čijem se čelu nalazi, bezrezervno za jedinstvo i zajednički izlazak na predstojeće izbore za EU parlament i izbore za grad Vukovar.
Na kraju se predsednik Ajduković zahvalio svima prisutnim na iskazanoj podršci koja je podsticaj za daljnji rad NAŠE STRANKE i rukovodstva koje je predstavlja, zaključio je rad Skupštine te pozvao sve prisutne na zajedničko druženje i posluženje u nove prostorije koje se nalaze iznad poznatog restorana „Sarajka“ u Vukovaru.

Informativna služba

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas