Srpsko jedinstvo u RH?

Često se Srbi pozivaju na jedinstveno delovanje. Dali je to moguće?

Kada smo se mi( a to mislim na bar 80% intelektualaca iz ukupnog članstva SDSS-a), razilazili sa vrhom SDSS-a, bili smo sigurni da će se budući razvoj događaja u narednim godinama razvijati po poznatom receptu i obrascu mrkve i štapa. Formula batine i povrća je jednostavna: Sve Srbe držati u stanju permanentne patriotske namagnetisanosti, do se ispod žita i pažnje javnosti, revnosno odrađuju i ispunjavaju svi zahtevi političkih nalogodavaca, uz obilatu nagradu srpskim poslušnicima. Nekolicini Srba se svakako to isplati, ali nikako ne doprinosi jačanju položaja srpske nacionalne manjine, već naprotiv, očigledno je slabi. Tome u veliko meri pripomaže i služe svrsi svi tzv.srpski mediji u RH, ali i svi drugi mediji pisani ili elektronski, koji nose predznak srpski i koji se kompletno financiraju iz sredstava poreskih obveznika, a umesto njihovog osnovnog zadataka, da promoviraju međunacionalnu toleranciju, pomirenje i već odavno izgubljeno poverenje, oni su u pravilu, glavni promoteri i inicijatori svih mogućih i nemogućih međunacionalnih provokacija i budilnici zlih duhova iz prošlosti. Na svim tim medijima pristup je dozvoljen samo priviegovanoj klasi, članovima SDSS-a i SNV-a, drugih 92-93% Srba u RH, za njih ne postoje ili su nebitni. Pišu potpuno nebitne teme i veličaju lik i delo svojih partijskih vođa, a koje nisu prevažne za očuvanje srpske zajednice u RH, kao tradicionalne domicilne zajednice na ovim našim zajedničkim vekovnim prostorima. Neće ili ne smiju da pišu, ali ni ne govore o svojim poslodavcima i šefovima od kojih dobivaju bogami „pristojne“ honorare, posebno ne o činjenici gde se potrošio silni novac iz Srpskog narodnog veća, koje je osnovano kao najobičnija udruga, u kome radi 4o-tak zaposlenika, u kome se na godišnjoj bazi troši desetak i više miliona kuna, a da taj novac Srbi u Hrvatskoj ne samo da ne znaju koliki je, već ga nikada nisu ni videli, a još manje kao srpska manjinska zajednica na bilo koji način i osetili. Kako je moguće da nitko od onih koji su taj silni novac dali za razne, samo njima znane „programe“, nisu do danas dobili verodostojne izveštaje, gde je taj novac, u koje je svrhe i dali je namenski potrošen. To za nadležne službe u ovoj državi, kada je u pitanju Milorad Pupovac i njegovi kompanjoni jednostavno nije bitno. Dali je to selektivna hrvatsko-srpska pravda?
Zato se“ Afera“ enormnog bogatstva srpskih predstavnika na tajnim i inim računima, nikako ne može i ne smije okončati samo jednom ostavkom ili samo pukom političkom odgovornošću. Zato što se tu ne radi o porodičnom blagu, već namenski određenim sredstvima za rad i funkcionisanje manjinske srpske zajednice u Republici Hrvatskoj, koja završavaju možda i na privatnim računima?
Neko je sve to timski organizovao. A platio je narod.
Izuzev jednog medija, niti tzv.srpski tjednik Novosti, ali niti nijedan dnevni list i ni jedna televizija u RH, a kamoli srpski radio(ima ih nekoliko), nisu pisnuli o ovom skandalu. I glupom je dovoljno.
Ma koliko to bilo traumatično i ponižavajuće za srpski narod, krivični progon ovog korupcijskog blata omogućiće Srbima u Hrvatskoj da razreše dugogodišnji unutrašnji konflikt i prevaziđu podelu koju je SDSS izazvao svojom negativnom diskriminatornom politikom u ukupnom srpskom nacionalnom tkivu.Jer, ovaj narod plaća i još će plaćati ceh Pupovčeve političke megalomanije i Stanimirovićeve konverzije iz ekstremnog nacionaliste u europejca. Da zlo bude veće, pošto je megalomanija i konverzija klasičan proizvod UDBE, ona verovatno traži i danas, još veće ustupke, nego što je tražila od ikoga u našoj bližoj istoriji. Krivične prijave su podnesene.Na redu su institucije vlasti u RH.
Lepo narodna poslovica kaže: „Ne može se stajati pored đubreta, a mirisati na ljubičice. Ni sami ne mirišemo na ljubičice, ali ovo baš smrdi.“

U Vukovaru, Avgusta 2016 godine.
Predsednik Naše stranke