Trpinjci uznemirili i predsednika SDSS Vojislava Stanimirovića

Borovo, 02.01.2015.
Nakon duže odsutnosti sa ovih prostora i boravka u svojim nekretninama u Republici Srbiji: vili na Dedinju, stanu u Novom Beogradu, stanu (duplex) u Novom Sadu, kući u Šidu …, povodom nepravosnažne presude 10-orici Trpinjaca i tekstova objavljenih na web stranici NAŠE STRANKE od dana 22.12.2014. godine i dana 28.12.2014. godine, u javnosti se napokon jako uznemiren, a kako izgleda po reakciji - ponajviše izgubljen, dana 30.12.2014. godine putem stranačke web stranice, oglasio i predsednik SDSS-a Vojislav Stanimirović.

Ne birajući reči u spomenutoj reakciji, ali i ne obazirući se na činjenice i stvarno stanje stvari vezano za sudbinu Trpinjaca te eventualnog načina na koji bi im se moglo i trebalo pomoći, Stanimirović je sasuo drvlje i kamenje na NAŠU STRANKU i njenog predsednika Jovana Ajdukovića, istovremeno odbijajući dati odgovor na 5 (pet) javno postavljenih pitanja.
Moramo priznati da su svi istinski Srbi sa prostora Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, a i šire, ostali zapanjeni i zgranuti ovakvim lošim i neprimerenim ponašanjem kao i izjavama Stanimirovića te totalnom nebrigom i nezainteresovanošću za neophodnu i preko potrebnu pomoć našim sunarodnicima Srbima, meštanima sela Trpinje.

Umesto da se Stanimirović u svojoj „reakciji“ dotakao svih svojih datih, a neispunjenih obećanja prema Trpinjcima, te barem pokušao dati odgovor na 5 (pet) javno postavljenih pitanja, on se naprotiv samo „bazirao“ na aktuelne predsedničke izbore u RH i u tom svetlu otvoreno napao svoju dojučerašnju „koalicionu partnerku“ Kolindu Grabar Kitarović (da podsetimo, ona je bila na visokim pozicijama u Vladi RH Ive Sanadera, a zatim i Jadranke Kosor – ministar inostranih poslova) sa čijom je tadašnjom, a i sadašnjom strankom HDZ, sve od 2003. do 2011. godine, SDSS bio u neprekidnoj 8-godišnjoj koaliciji, koaliciji koja je bila krajnje „plodonosna“ za SDSS i SNV te njihove lidere Vojislava Stanimirovića i Milorada Pupovca jer su prema vlastitom priznanju, „inkasirali“ 320.000.000,00 kuna iz budžeta RH na poslovne račune političke stranke i udruženja koje oni predstavljaju.

Na osnovu svega navedenog, NAŠA STRANKA Stanimiroviću „toplo“ preporučuje sledeće:
- da u svom obraćanju javnosti ne koristi izraze „laži i obmane“ jer su te dve reči pored: prevare, licemerje, podvale, smicalice, ucene, nameštaljke, klevete, blaćenje, intrige,…, ekskluzivne reči, a nažalost i metode, kojima se do sada služio svih proteklih 18,5 godina;
- da po ovom krajnje ozbiljnom i sudbonosnom pitanju za naše sunarodnike Trpinjce ispoštuje sva svoja ranije data obećanja, a kao prvo od njih je to da dodeli njihovim porodicama bespovratna novčana sredstva koja su im preko potrebna u svrhu angažovanja novih poznatih i kvalitetnih advokata koji će ih ozbiljno braniti i na kraju verujemo uspešno i odbraniti;
- da ne spominje nosioca najvećeg odlikovanja SPC u RH g. Jovana Ajdukovića (Orden Svetog Save 1. Stepena) u nekom izmišljenom i proizvoljnom kontekstu nekakve HPC, jer na taj vrlo ružan način definitivno blati Sveti Sinod SPC i srpskog Patrijarha;
- da u svojim javnim nastupima više ne spominje reč „zajedništvo“ jer među Srbima u RH definitivno nema, a i neće biti zajedništva sve dok se na predvodničkim mestima nalaze Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović, dvojac koji je Srbe uspešno podelio i iselio iz RH;
- da zbog loših i katastrofalnih rezultata rada u predstavljanju Srba iz RH u proteklih 18,5 godina te totalne nebrige i nezainteresovanosti za Srbe u RH (osim za sebe samog), odstupi sa funkcije predsednika SDSS-a, a Pupovac odstupi sa funkcije predsednika SNV-a, najkasnije do Svetog Save 2015. godine te prepuste vođenje stranke i udruženja svojim izabranim zamenicima.

Prihvaćajući napred navedene predloge, Stanimirović i Pupovac bi napokon omogućili Srbima u RH stvaranje realne pretpostavke da u vrlo brzom i kratkom vremenskom roku postignu i obnove preko potrebno i neophodno zajedništvo koje je osnovni preduslov za opstanak i ostanak Srba u RH.
NAŠA STRANKA se u svom proteklom četvorogodišnjem političkom radu dokazala i pokazala, između ostalog, da je spremna i na zajedničko delovanje sa svim srpskim političkim strankama u RH i to prema svemu što je u interesu Srba u RH, a i šire. Ključni dokaz je taj da smo i Vas u SDSS-u uredno javno pozvali na zajedništvo još u martu 2014. godine, ali ste taj naš poziv odbili iz samo Vama poznatih razloga te time tada pokazali i dokazali kako Vam nije stalo do zajedništva Srba u RH. Da li se ipak kod Vas nešto u međuvremenu promenilo po tom pitanju, nejasno je i ostaje svima nama da vidimo i konačno, uverimo.
Koristimo priliku da ponovo javno pozovemo sve Vas iz SDSS-a na zajedničko delovanje upravo sada i u ovoj situaciji u kojoj se nalaze naši sunarodnici iz Trpinje kojima je preko potrebna i neophodna pomoć celokupne srpske zajednice u RH.
Prema tome, potez o kojem Vi pišete je definitivno na Vama, a ne na nama.