Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Trpinjci uznemirili SDSS i SNV

Trpinjci uznemirili SDSS i SNV

Borovo, 28.12.2014.
Nakon teksta objavljenog dana 22.12.2014. godine na web stranici NAŠE STRANKE povodom nepravosnažne presude 10-orici Srba pripadnika Teritorijalne odbrane iz Trpinje pred Sudom za ratne zločine u Osijeku, dočekali smo dve povratne reakcije u kratkom vremenskom periodu koje govore da su Trpinjci jako uznemirili SDSS i SNV.


Prva reakcija je došla od predsednika Zajedničkog veća opština (ZVO) i Saborskog zastupnika sa liste SDSS-a, Dragana Crnogorca koji je u emisiji Radio Dunava (emitovana je 1 čas nakon objave teksta na našoj web stranici), na sve načine pokušao slušaocima da opravda dosadašnju pasivnost i nezainteresovanost SDSS za sudski proces Trpinjcima. Naravno, imenovani zastupnik nije dao odgovor ni na jedno od 5 javno postavljenih pitanja NAŠE STRANKE, a iz kojeg razloga, ostavljamo Vama, draga braćo i sestre da sami prosudite i donesete svoj zaključak.
Druga reakcija je došla upravo danas od Udruženja građana na čijem se čelu nalazi Milorad Pupovac, od Srpskog narodnog veća (SNV) iz Zagreba te se tako napokon i dotični Srbin po profesiji setio meštana Trpinje. Naravno, on takođe nije dao odgovor ni na jedno od pet javno postavljenih pitanja NAŠE STRANKE, osim suvoparnog iznošenja statističkih podataka i uspoređivanja ovog suđenja sa nekima drugima koja su održana proteklih godina, a na istima se tada sudilo Hrvatima zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima između 1991.-1995. god.
Pupovac nije spomenuo, a nije mu pala ni na pamet, mogućnost da za svih 70-oro zaposlenih u SNV-u uskrati 13. platu za kalendarsku 2014. godinu (istu je u nameri isplatiti ovih dana), a koje uredno plaća parama namenjenim svim Srbima u HR i celokupnoj srpskoj zajednici u HR, pa samim tim jedan deo tih para mogao je usmeriti i porodicama optuženih Trpinjaca koje su im preko potrebne za svakodnevni normalan život. Za pretpostaviti je da svih 7.500.000,00 kuna koje je SNV dobio iz budžeta RH za ovu kalendarsku 2014. godinu, u najvećoj meri potrebno za plate, već navedenih 70-oro zaposlenih u SNV-u.
NAŠA STRANKA i svi Srbi iz RH čekaju i nadalje odgovore na pet javno postavljenih pitanja čelnim ljudima SDSS-a, Miloradu Pupovcu i Vojislavu Stanimiroviću.
Vrlo indikativno, zanimljivo pa čak i krajnje zabrinjavajuće je kako se Stanimirović u svojstvu predsednika SDSS-a nije uopšte oglasio povodom ovih dešavanja jer za pretpostaviti je da se uopšte ne nalazi u RH, već u Beogradu, u svojoj vili na Dedinju.
Takvim svojim ponašanjima i postupcima, SDSS i ovaj dvojac političara koji ih predvodi, dokazuju kako su definitivno postali velika sramota svih Srba u RH.

Informativna služba

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas