Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Zajedno do revizije optužnih i pravosudnih akata RH vezanih za ratne zločine

Zajedno do revizije optužnih i pravosudnih akata RH vezanih za ratne zločine

Prilikom učešća na Svečanom delu Kongresa SNS-a, predsednik Naše stranke Jovan Ajduković je u prisustvu generalnog sekretara Dragana Todića obavio nekoliko vrlo korisnih, konstruktivnih i svrsishodnih razgovora sa Ministrima pravde i državne uprave g. Nikolom Selakovićem, Ministrom poljoprivrede g. Goranom Kneževićem, kao i sa čelnim čovekom Srpske napredne stranke u AP Vojvodini g. Igorom Mirovićem, te gradonačelnikom Novog Sada g. Milošem Vučevićem i predsednikom opštine Bečej g. Vukom Radojevićem.

U razgovoru sa Ministrom pravde koji je protekao u ozračju punog razumevanja za probleme srpske zajednice u tom životno važnom segmentu, posebno je naglašena potreba za aktivnim učešćem predsednika Naše stranke i njegovog pravnog tima u postupku izrade konačnog teksta provedbenog akta „Aneks G" Ugovora o sukcesiji Bečkog sporazuma, kojega su Republike Srbija i Republika Hrvatska ratifikovale i potpisale 2004. godine, a koji se odnose na povrat imovine i svih stečenih imovinskih prava fizičkih i pravnih lica, sa posebnim naglaskom da se sva imovina koja prenešena na drugog vlasnika posle 31.12.1990. godine, ima smatrati ništavnim pravnim poslom, te se kao takva mora vratiti u imovinsko-pravno zemljišnoknjižno stanje do 31.12.1990. godine.

Isto tako, otvoreno je pitanje konačnog rešenja revizije svih pravosudnih i optužnih akata vezanih za ratne zločine u RH od 1991. do 1995. godine, koji su se do sada pokazali kao vrlo uspešan instrument zastrašivanja Srba u procesu njihovog povratka na njihova vekovna ognjišta u RH. Otvoreno je i niz drugih pitanja kojima se prema Srbima u RH protuzakonito uskraćuje pravo na isplatu neisplaćenih penzija od 1991. do 1997. godine, kao i diskriminatorski odnos prema bivšim nosiocima stanarskih prava. Na kraju je dogovoreno da će se ministar Selaković i Jovan Ajduković u roku od 10-tak dana sastati u Ministarstva pravde u Beogradu sa svojim stručnim timovima.

U kratkim razgovorima sa predsednikom SNS-a i prvim potpredsednikom Vlade Republike

g. Aleksandrom Vučićem i ministrom poljoprivrede g. Kneževićem, dogovoreni su skori susreti predstavnika Naše stranke i svih drugih srpskih političkih opcija i nevladinih organizacija koje isključuju prisustvo predstavnika SDSS-a i SNV-a, a koji će biti održani u sedištu Vlade RS.

Čestitajući novoizabranom gradonačelniku Novog Sada g. Milošu Vučeviću na izboru, dogovoren je u vrlo kratkom vremenu sastanak sa njim i gradskim vlastima Novog Sada, na niz tema vezanih za kvalitetnu saradnju Novog Sada sa regijom Istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema.

Tom sastanku će prisustvovati i politički lider Naprednjaka za AP Vojvodinu i nadamo se u skorom vremenu i predsednik Pokrajinske Vlade g. Igor Mirović, novoizabrani potpredsednik SNS-a.

Dakle, pred Našom strankom, njenim rukovodstvom i svim drugim političkim srpskim opcijama koje podržavaju program Naše stranke i ne podržavaju SDSS, kao i svim srpskim nevladinim organizacijama u RH, koje ne prihvataju diskriminativni odnos SNV-a i Milorada Pupovca, otvoren je put promena i svekolikog optimizma, da će Srbi iz Republike Hrvatske konačno dobiti svoju majku, a ne kao do sada maćehu, našu Matičnu državu Republiku Srbiju, na čelu sa Srpskom naprednom strankom.

 

Predsednik Naše stranke

Jovan Ajduković  

 

 

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas