Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

Hrvatska pravda = Srpska nepravda

Hrvatska pravda = Srpska nepravda

Oslobađajuća presuda za hrvatske generale Gotovinu i Markača po svim tačkama optužnice, za sve Hrvate donela je neopisivu radost i sreću, a za Srbe razočarenje i nedoumicu.

 

Razočarenje i neodumica nisu usmereni toliko prema slobodi za oba generala HV-a, već prema pitanju verodostojnosti i ukupnog poverenja u pravosudni autoritet i dignitet Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije u Hagu i pitanju pravde i pravednosti svih do sada donesenih presuda.

Možda je najviše sporan kvalitet rada tužilaštva u Hagu, čije su optužbe očito paušalne, površne, neosnovane i sa nedostatkom neophodnih pravno relevantnih dokaza.

Opravdano se svi možemo danas pitati, na osnovu kojih je relevantnih dokaza prvostepeni sud uopšte mogao osuditi generala Gotovinu na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 24 godine i generala Markača na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina, ako je drugostepeni žalbeni sud odbio sve te argumente, prihvatio u celosti navode advokatskih timova u njihovim žalbama i potpuno ih oslobodio po svim tačkama optužnice.

Pošto je to konačna odluka i generali su slobodni ljudi, pitamo se, smatramo opravdano, ko je imao toliko smelosti protuzakonito toliko godina držati u zatvoru te ljude, proganjati Antu Gotovinu po celom svetu kao najvećeg zločinca, teatralno ga pred očima celoga sveta hapsiti, dokazujući nekakav svoj međunarodno pravni autoritet, na koji će na kraju danas sami pljunuti i nikada to dok je sveta i veka neće moći obrisati ni oprati.

Pitamo se da li je moguće da je optužba haškog tužilaštva bila potpuno promašena, a to isto haško tužilaštvo čine pravni eksperti iz celog sveta.
Pitamo se kako je moguće da je prvostepeni sud koji je u Veću imao sve vrhunske svetske pravnike, mogao potpuno promašiti izreku prvostepene presude i nevine ljude proglasiti krivima, a „Oluju“ imenovati kao zločinački pothvat.

Da li ćemo na ta pitanja ikada dobiti odgovor? Sasvim sigurno nećemo!

Ključno pitanje niko ne spominje jer je ono ovom presudom ostalo na margini i odnosi se na činjenicu za koju ni Republika Hrvatska, ni međunarodna zajednica, ni Haški sud ne mare, a ono glasi:

“Šta je sa 250.000 proteranih Srba u „Oluji“ sa svojih vekovnih ognjišta?“

„Šta je sa poubijanim i izmasakriranim Srbima, ženama i decom u ovoj od danas veličanstvenoj, humanoj i pravednoj vojno-policijskoj operaciji u kojoj je što ubijeno, a što nestalo oko 2.000 ljudi, žena i dece i u kojoj nije bilo NI JEDNOG RANJENIKA?“


Odgovor na ova pitanja nikada niko neće dati srpskom narodu, a od danas za to očito i nema valjane ni potrebe, s tim da će „Oluja“ biti veličanstvena oslobodilačka akcija koja će se učiti iz udžbenika istorije i o njoj će učiti kao poučnom štivu sva srpska deca, zanemarujući svesno ili nesvesno sve gore navedeno. Da li će to moći, vreme će pokazati?

Zato rukovodstvo Naše stranke poziva sve svoje sunarodnike koji se iskreno osećaju Srbima i pravoslavcima, da u miru prihvate odluku koju je doneo haški Tribunal, da ni na koji neprimeren način ne dovode sebe i svoju porodicu u neugodan položaj i da nikada ne zaborave svoju jedinu istinu o ovoj srpskoj tragediji i najvećoj prinudnoj seobi Srba posle seobe Srba pod Čarnojevićima.
Samo dostojanstvenim držanjem i svešću o svojoj samobitnosti i svojoj čvrstoj odluci da ostanemo i opstanemo na ovim našim vekovnim prostorima, sačuvaćemo sebe, svoje ponosno Srpsko ime, svoje pravoslavlje i svetosavlje, sačuvaćemo svoju porodicu, sačuvaćemo svoju veru i svoju Srpsku pravoslavnu crkvu.

Zato, danas braćo i sestre, nije kukavički, već mudro ćutati, jer je danas, ali samo danas,

ĆUTANJE NAJBOLJI SRPSKI GOVOR.

 

PREDSEDNIŠTVO NAŠE STRANKE

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas