Menu
NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

PROMAŠENA ARGUMENTACIJA

Nalepnice sa Trpinjske ce...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

U susret naj radosnijem H...

BOŽIĆNA ČESTITKA

BOŽIĆNA ČESTITKA

Svoj braći po Hristu, Kat...

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Nejasna nacionalna ambicija Srba

Iako postoji, bar na papi...

HVALA VAM I SREĆNO!

HVALA VAM I SREĆNO!

NAŠA STRANKA PREDSEDNIK ...

Захвала на пријему  предсједниka Владе Републике Србије

Захвала на пријему предсједниka Вл…

Поштовани предсједниче ...

Zbogom pameti

Zbogom pameti

Nije prvi slučaj da Hrvat...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Ne treba trošiti reči na ...

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

NAŠA STRANKA-NAŠ IZBORNI PROGRAM

Predizborni letak kandida...

Prev Next

SDSS ugrožen rezultatom referenduma

  • Napisala 

Vukovar, 01.12.2013. - Priča o ugroženosti srpske zajednice u Hrvatskoj po pitanju statusa homoseksualaca jednostavno ne stoji. Za razliku od SS-a, pardon SDSS-a koji misli da su Srbi u RH ugroženi samo zato što su pojedinci pederi.

Možda su građani Hrvatske po međunarodnim standardima i zaostali, kako tvrde brojna građanska udruženja i međunarodne institucije, zato što nisu glasali za legalizovanje istopolnih brakova, ali referendum "U ime obitelji" je ipak pokazao da se u Ustavu RH mora znati ko kosi, a ko vodu nosi.

 

Naime, da je brak žene i muškarca normalna stvar, nešto što produžava (valjda) bogom danu ljudsku vrstu, znala je to i moja baba. Evo, juče sam pokušavao da je nagovorim da izađe na ovaj čuveni referendum, koji je koštao više od 40 miliona kuna, i izjasni se da li je za tu opciju ili ne, a ona mi kaže, "pa sinko, to nije normalno, glasaću protiv toga". I dok sam je ubeđivao da glasa ZA i da je to, u stvari glas za brak žene i muškarca - tražila je šećer i vodu. Nije ona jedina u Hrvatskoj bila zbunjena oko toga. Mnogi su, prema javljanjima pojedinih portala sa biračkih mesta bili protiv homoseksualaca, pa su glasali PROTIV.

Premda se u nekim medijima ovaj referendum (uglavnom) tretira protiv Građanske inicijative Željke Markić, doživotni predstavnici iz SDSS-a, nama Srbima pokušavaju da nametnu, da smo i mi, svi Srbi u HR homoseksualci, pa prema tome moramo se osećati ugroženo.Priča o ugroženosti srpske zajednice u Hrvatskoj po pitanju statusa homoseksualaca jednostavno ne stoji. Za razliku od SS-a, pardon SDSS-a koji misli da su Srbi u RH ugroženi samo zato što su pojedinci pederi.

Istina, svako ima pravo da upražnjava vlastitu seksualnu orijentaciju. Evo recimo ja: volim tri žene odjednom. U stvari, sada kada polako ulazim u neke poznije godine, dovoljne su i dve. Ali, pobogu, šta to koga briga! Zašto neki uporno javno, na ulici, nameću svoje seksualno opredelenje putem LGBT grupacija, osim ako za to nisu dobro plaćeni?

Pokušavam da zamislim da sam odrastao uz dva muškarca. Koga bih od njih dvojice zvao tatom, a koga mamom? Morbidno, zar ne!?

Temeljno ljudsko pravo homoseksualnih grupacija jeste izražavanje svoje volje, da rađaju potomke, žive kvalitetno, zapošljavaju se..., ali koga treba da interesuje šta vole u seksu?

Oni sigurno jesu manjina u Hrvatskoj i treba im pomoći.

Gospoda iz SDSS-a su opet ništa, ili tek malo, deklarativno, uradila na polju gde Srbi stvarno jesu ugroženi, a to su aktuelna peticija protiv ćirilice, proporcionalna zaposlenost Srba u državnim institucijama i povrat imovine, kao najvažniji faktori opstanka Srba u Hrvatskoj. Srbima je oduzet status naroda, iz Ustava izbrisan jezik, a sada se zabranjuje i ćirilica. Ali, to nije važno. Važno je da su doživotni predstavnici iz SDSS-a dobro, koje i vama, poštovani čitaoci, želimo.

Saša Jovičić

nazad na vrh

Sekcije

Linkovi

Drugi o nama

Web alati

O nama

Pratite nas